Niektorí migranti sú ako zvieratá

17.05.2018 16:05

Pri stretnutí so skupinou Republikánov v Bielom Dome, s ktorými americký prezident Trump v stredu rokoval, povedal niečo, čo jeho politickí odporcovia okamžite zneužili a samozrejme aj médiá slúžiace výlučne americkému politickému establišmentu.

Donald Trump sa vyjadril nasledovne:

„Nemôžem nevysloviť, že niektorí z migrantov sú ako zvieratá. Prídu do krajiny alebo sa do nej pokúšajú dostať a my ich dostaneme von z krajiny. Nie je vôbec možné si predstaviť, akí zlí sú títo ľudia. To nie sú ľudia, to sú zvieratá a my ich musíme znova vyhostiť z našej krajiny.“

Demokratickí politici – medzi nimi Jerry Brown i Jared Polis - odsúdili Trumpove vyjadrenie o.i. aj nasledovnými slovami:

“Migranti sú ľudia. Nie sú to žiadne zvieratá, žiadni kriminálnici, žiadni znásilňovatelia žien a ani žiadni drogoví díleri“.

Títo pokrytci, ktorí keď vládli, tak zapríčinili nepredstaviteľnú  hrôzu a katastrofu a státisíce mŕtvych a milióny migrantov v krajinách ako Lýbia, Irak, Sýria a inde, sa teraz nehanebne odvážia  vydávať ako ľudia zachraňujúci celý svet a ochraňujúci všetkých migrantov sveta.

Pritom Trumpove slová úplne prekrútili. Ten predsa povedal, že niektorí z migrantov sú ako zvieratá.

Ja už len dodám, že na svete je rastúce množstvo ľudí, ktorí si vôbec ani len nezaslúžia, aby sme ich označili za zvieratá, lebo tieto stoja vysoko nad nimi. Platí to samozrejme nielen pre istú časť migrantov, ale aj pre mnoho indivíduí z našej západnej kultúry a predovšetkým z USA.