Niektorí generáli USA podporujú za chrbtom Baraka Obamu prezidenta Sýrie, Asada

26.12.2015 22:52

Čo sa deje v Bielom Dome? Prezident Obama stráca dôveru časti vysokej vojenskej generality USA! Viacerí jeho generáli odmietajú jeho politiku a vedenie vojny proti Asadovi. Vo svojej analýze v magazíne Military to Miltary uvádza americký žurnalista  S. Hersh o.i. skutočnosť, že časť Generálneho štábu a viacerí významní pracovníci Tajnej služby Pentagonu vyjadrili pochybnosti o správnosti stratégie prezidenta Obamu v Sýrii. Tá spočíva v tom, že údajne umiernené oddiely milície takzvanej sýrskej opozície podporované Obamom majú vojensky zvrhnúť Asada.

Na druhej strane ale existuje už dva roky analýza situácie v Syrii, ktorú urobili nezávisle od seba, DIA – americká spravodajská služba a americkí vojenskí analysti. V oboch dokumentoch, ktoré obsahujú výsledky analýz, je ten istý záver. V ňom sa uvádza, že v prípade odstránenia legitímneho prezidenta Sýrie, Asada, hrozí krajine s najväčšou pravdepodobnosťou totálny chaos a následne prevzatie moci a vlády islamistickými džihadistami.

Tento scenár veľmi pripomína situáciu, ktorá sa vytvorila potom, ako Západ svojvoľne a zločinecky násilne pripravil koniec vlády Muammara Kaddáfiho v Lýbii. Brizantné dokumenty Američanov sa zakladajú na informáciách, ktoré DIA a analysti získali pomocou satelitov a  profesionálnych špiónov. Z týchto dokumentov  je okrem toho jasné ešte niečo veľmi dôležité, čo som už dávno predpokladal a písal som o tom už minulý rok v juhoamerických médiách:

Stratégia Baraka Obamu v Sýrii spočíva aj v tom, že údajne umiernené veľmi rôznorodé „opozičné“ sýrske zoskupenia sú zasobované zbraňami z amerických vojenských arzenálov a že ich bojovníci sú vyškolovaní americkými vojenskými odborníkmi. Do týchto procesov je involvované aj Turecko.

Medzičasom je však už jasné aj to, že v Sýrii fakticky žiadna umiernená opozícia neexistuje, ale že za týmto americkým označením sú v skutočnosti len extrémisti a džihadisti a tých vyzbrojuje Washington.

Hersh cituje aj bývalého šéfa DIA, Michaela Flynna, ktorý má informácie o tom, že prezident Obama bol viackrát upozorňovaný na možné a pravdepodobné fatálne následky zmeny vlády v Sýrii. Obama nechcel akceptovať ani to, že Turecko vôbec nereagovalo na postupné, ale veľmi rýchle narastanie moci a vplyvu ISIS.

Generáli z Generálneho štábu Pentagonu chceli svojho prezidenta viackrát odviesť od línie jeho civilných poradcov v Bielom Dome a presviedčali ho, aby sa pridal k rozumnému a v danej situácii optimálnemu riešeniu krízy v Sýrii, tak ako ho uprednostňuje aj Vladimír Putin, a to je podpora Asada a jeho vlády. Obama to však zaťato odmieta a hoci sa americké „riešenie“ v Sýrii už dávno zdiskreditovalo, drží sa ho aj naďalej.