Nie všetci rakúski vysokoškoláci veria oficiálnym tvrdeniam o korone

21.06.2021 23:10

Známy prosystémový rakúsky profesor pre komunikačné vedy Jürgen Grimm je autorom pozoruhodného prieskumu na Universität Wien.

Vo svojom prieskume zisťoval, čo si myslia viedenskí vysokoškolskí študenti o tzv. konšpiračných teóriách niektorých nesystémových virológov a odporcov korona opatrení. Výsledok prieskumu publikoval v rakúskych médiách:

Až 20 percent vysokoškolských študentov nemá problém akceptovať zmienené teórie. Grimm to vníma ako silnú náchylnosť k „nakazeniu sa konšpiráciami“.

Pritom v skutočnosti ide len o to, že títo študenti si nenechajú nanútiť nekriticky mienku systémových autorít, či už politických alebo vedeckých a preto situáciu okolo korony sami analyzujú, a tak si vytvárajú vlastný názor.

A práve to označuje Grimm ako niečo, čo je už principiálne problematické a jednoducho týchto 20 percent študentov považuje za konšpirátorov.

Takí experti a politici ako Jürgen Grimm sú tými ľuďmi, ktorí sú katmi našej demokracie a ktorí nám berú slobodu a právo na vlastný názor. Pre Grimma je absolútne prirodzené tvrdiť, že každý, kto má kritický názor o korone a o vakcínach proti nej je len pochybný konšpirátor a taká je pre neho aj pätina inteligentných rakúskych vysokoškolských študentov.