Nie Vladimír Putin je zlý, sú to Američania, ktorí stoja v pozadí za všetkým!

28.09.2022 23:20

Názov Trigema pozná nielen v Nemecku veľmi mnoho ľudí. Oveľa menej ľudí ale vie, že vlastníkom a šéfom najúspešnejšej a aj najsociálnejšej nemeckej textilnej firmy je Wolfgang Grupp. Je bezpochyby aj najmorálnejším podnikateľom v Nemecku, ktorý úspešne dokázal aj to, že možno celú textilnú produkciu ponechať v domovine a napriek tomu skvele prosperovať.

Okrem toho je jediným veľkozamestnávateľom v Nemecku, ktorý garantuje každému potomkovi svojich zamestnancov, pracovné miesto v Trigeme. Veľmi mu záleží na rodinej atmosfére v jeho firme.

Je mimoriadnou osobnosťou a nevidí zmysel života len v peniazoch – je mužom širokého rozhľadu, veľkého poznania a silného intelektu.

Jeho slová majú adekvátne k tomu aj veľkú váhu. Každý, kto ho obviní zo šírenia konšpirácií v súvislosti s tým, ako sa v nemeckých médiách vyjadril o ruskom prezidentovi Putinovi, sa buď len extrémne zosmiešni, alebo ho možno pokladať za poplatného sluhu záujmov USA.

Grupp v médiách vyhlásil to, čo je nadpisom tohto článku a bezpodmienečne si stojí za tým – nie ako  CDU-šéf Merz, ktorý krátko po tom, ako sa vyjadril, že Ukrajinci chodia do Nemecka ako sociálni turisti, to z politických dôvodov bol prinútený odvolať (podrobne som to rozobral v mojom včerajšom článku). 

Pritom Grupp si je veľmi dobre vedomý toho, čo ho po tejto „obhajobe“ Vladimíra Putina očakáva – nemecký mainstream je nemilosrdný a istá „divoká svorka“ politikov samozrejme tiež.

Wolfgang Grupp povedal v médiách pred dvoma dňami, že vôbec nerozumie, prečo Nemci (samozrejme ani zďaleka nie všetci) odrazu považujú Vladimíra Putina za smrteľného nepriateľa. Zdôraznil, že v pozadí všetko riadia a usmerňujú len USA a sú preto jediným víťazom v tejto vojne na Ukrajine.

 Majiteľ firmy Trigema Grupp doslova uviedol:

 „Ich verstehe nicht, dass man 20 Jahre mit Herrn Putin bestens befreundet ist, sich 100 Prozent abhängig macht und innerhalb von zwei Monaten ist man Todfeind! Das gibt es nicht.“

Po našom: „Ja nerozumiem to, že sme 20 rokov s pánom Putinom výborne spriatelení, sme od neho 100 percentne závislí a v priebehu dvoch mesiacov sa pre nás stane smrteľným nepriateľom! To predsa nie je možné.“

Grupp je presvedčený, že to všetko robia Američania, a to preto, aby ostali naďalej svetovou veľmocou.

Klobúk dole pred týmto mužom!

Takto otvorene povedať svoju mienku, ktorá je plnou pravdou, v dnešnom Nemecku, kde podľa rôznych prieskumov sa veľká väčšina Nemcov bojí niečo povedať, ak to nie je v súlade s ideológiou štátnej doktríny, je nesmierne obdivuhodné.

Útoky na Gruppa už prichádzajú.

Jeden z útočníkov na neho je aj Thorsten Benner, riaditeľ Global Public Policy Institute v Berlíne (už len názov inštitútu hovorí za všetko!) napísal, že vo vyjadreniach Gruppa sú nebezpečné paralely ku konšpiračným teoriám:

„Horšie sa antiamerikanizmus už ani nedá vyjadriť a pritom ešte fantazírovať o akomsi tajnom pláne Američanov, a tak ospravedlňovať ruského agresora.“