NGO pomáhajú lýbijskym prevádzačom dostať utečencov do Talianska

08.07.2017 16:30

Taliansko je doslova zavalené utečencami z Lýbie a každý mesiac prichádzajú ďalšie tisícky. Štátny prokurátor zo Sicílie Carmelo Zuccaro vedie skupinu piatich kolegov, ktorí sa zaoberajú prešetrovaním kriminality tých, ktorí na utečencoch z Afriky zarábajú.

Môj kolega redaktor sa vrátil zo Sicílie a južného Talianska a rozprával mi o katastrofálnych pomeroch, ktoré tam vládnu.

Dozvedel sa, že sicílska prokuratúra má dôkazy, že pochybné, viaceré novozaložené NGO (mimovládne organizácie, ktoré patria rôznym vplyvným a mocným osobám, typu Sorosa) spolupracujú s lýbijskými prevádzačmi. O.i. im majú pomáhať dostať utečencov na talianske územie.

Podľa vlastnej výpovede má Zuccaro podklady, kde sú zachytené telefonáty z Lýbie s niektorými ľuďmi z NGO, ktoré svedčia o presných dohovoroch medzi nimi a prevádzačmi o tom, kde presne na mori budú odovzdané na ich lode isté počty utečencov, ktorých potom oficiálne  vydávajú za vytiahnutých z mora a následne sa vydávajú za „hrdinských“ záchrancov životov.

https://de-gmtdmp.mookie1.com/t/v2/learn?tagid=V2_4153&src.rand=1499280439&src.visitorid=XqSj4Sc2Nvms4HO%2FrfwN2Vg3%2FUjZeJ8fnvqKKV8G0bc%3D&src.id=epochtimes.deDokonca aj Frontex vzniesol rovnaké obvinenia - ako sicílsky prokurátor - ešte v minulom roku. Hovorilo sa o istom druhu taxislužby pre utečencov. Šéf Frontexu vyhlásil, že minimálne dve pätiny  „záchranných“ akcií v Stredozemnom mori idú na vrub súkromných orgnizácií. Tie smozrejme také obvinenia vehementne a rozhorčene popierajú.

Je jasné prečo to robia – majú z toho miliónové zisky. Brusel a Berlín spia.

A kancelárka Merkel vydá len tak na svoj úžasný G20-„zábavný podnik“, začínajúci zajtra v Hamburgu do 200 milión eur.

Na pobreží Lýbie sú početné veľké „tábory“, kde sú desaťtisícky zúfalých utečencov, predovšetkým spoza Sahary a každým dňom pribúdajú ďalší. Sú tam strašné pomery – hlad, smäd, vydieranie, znásilňovanie, vraždy,….Veľká časť týchto úbožiakov nemá šance na azyl. Napriek tomu vidia svoju spásu v Taliansku, prípadne inde v EÚ.

V súčasnosti je najlepšie obdobie na útek do Talianska. A obchod prevádzčov prekvitá. Len v tomto roku sa dostalo do Talianska okolo 80 000 utečencov z Lýbie. Neoficiálne je ich ale oveľa viac. Odhady hovoria, že v Lýbii je okolo 1,5 milión utečencov, ktorí chcú dosiahnuť brehy Talianska.

Prevádzači si v Lýbii vybudovali vlastný špeciálny „priemysel“. V Lýbii nevládne vláda, ale chaos non plus ultra a  veľké časti milícií a vojakov sú priamo zainteresované do obchodu s utečencami.