Neuveriteľné: Merkel má veľkú šancu stať sa viceprezidentkou USA

24.04.2020 22:18

A neskôr dokonca i prezidentkou Spojených Štátov. Píšu o tom USA mainstream médiá. Jej popularita v USA rastie a rastie a už ďaleko v nej predstihla prezidenta Donalda Trumpa. Bola by prvou ženou v USA v tejto funkcii.

Rýchle vybavenie občianstva USA by bola len formalita.

USA ovládla totálna túžba po jedinečnej političke Merkel, aká v súčasnosti nemá nikde konkurenciu. Podľa amerického mainstramu zavládla v USA absolútna „Merkelománia“.

Americký mainstream nadšene a snivo fantazíruje:

„Angela je vo svojej životnej forme. Racionálne a skvele bojuje proti korone (hm, načo všetko je dobrý tento úžasný vírus – možno dokonca spraví z kancelárky prezidentku USA, veď korona dokáže všeličo, je  takmer allmächtig). Dokonca ani len Trump sa ju už neodváži atakovať.“

Médiá USA idú v chválospevoch na Merkel tak ďaleko, že píšu o tom, že Trump by sa mal učiť od nemeckej kancelárky.

Redaktor New York Times píše, že zistil, koho by si mal Joe Biden po tom ako vyhrá voľby vziať za viceprezidentku USA, lebo vraj ide o perfektnú političku, ktorá zvíťazila vo svojej krajine už štyri krát po sebe a ukazuje svoje neobyčajné schopnosti aj počas korona krízy.

Prízvukuje, že Merkel disponuje skvelými politickými schopnosťmi  a má aj kvality húževnatej bojovníčky a okrem toho má aj vedecké znalosti.  

New York Times ešte zdôrazňuje, že ak by sa pravdepodobnému budúcemu prezidentovi USA, Bidenovi malo niekedy stať niečo vážne, tak Merkel ako jeho viceprezidentka by bola pripravená ho okamžite nahradiť.

Jediné čo by bolo treba urobiť, aby to bolo možné, je zmena ústavy USA kvôli jedinečnej Merkel.

Som si istý, že všetci, ktorí sa pozorne venujú politike (v tom sú takmer všetci, ktorí tu pravidelne čítajú moje politícke príspevky dobrí odborníci) vedia čo ódami na Merkel chce americký mainstream dosiahuť a nie je potrebné, aby som to tu rozvádzal.