Neuveriteľné a hanebné: EÚ-„šľachta“ si dopraje 8,5 percent viac platu

16.07.2022 23:43

Pobúrenie je veľké – v časoch krízy, núdze a veľkej biedy obyčajných ľudí dostanú pracovníci všetkých EÚ-inštitúcií platy zvýšené o 8,5 percent. Financovať sa to bude ako vždy z daní občanov. Pre najnižšie platy týchto pracovníkov to bude mesačne o 260 eur viac. Pre najvyšší plat – ten dostáva Ursula von der Leyen to bude mesačne o 2483 eur  viac.

Kritika prichádza už z viacerých EÚ štátov. Už teraz zúfajú milióny občanov v EÚ, ktorí sa v dôsledku protiruských sankcií dostali do katastrofálnej situácie, keď ich peňaženky doslova drancuje obrovská inflácia, rekordné ceny za potraviny a za energie. A teraz ešte aj z peňazí týchto chudákov budú hradené stovky miliónov eur, ktoré sú potrebné na financovanie zvýšenia platov o 8,5 percent pre našu EÚ-„šľachtu“.

Pritom si toto privilegované panstvo dožičilo už aj minulý rok výdatné navýšenie platov. Najnižší základný plat pracovníka EÚ inštitúcie (platy pracovníkov EÚ-inštitúcií sú odstupňované do 16 platových kategórií) bol v roku 2021 bez príplatkov 3057 eur.

Súčasný plat, ktorý dostáva Ursula von der Leyen je 390 000 eur ročne.