Neúprosné sankcie OSN proti KĽDR? Afrika sa len smeje z nich

26.09.2017 15:30

Afričania dokážu byť dobrými a spoľahlivými priateľmi a nikdy nezabúdajú na tých, ktorí im pomohli. Dobré vzťahy KĽDR k početným africkým štátom vznikli ešte v období studenej vojny. Severná Kórea vtedy podporovala najmä oslobodzovacie hnutia Afričanov proti koloniálnym mocnostiam a získala si veľa sympatií a aj verných priateľov a spojencov.

Dodnes je v Afrike mnoho štátov, ktoré rôznymi spôsobmi prejavujú súhlas s politikou KĽDR a páči sa im ako Kim nebojácne vystupuje proti USA a ich spojencom.

A štáty ako napr. Mozambik, Namíbia, Tanzánia, Uganda, Angola, Kongo, Eritrea, Botswana, Benin, Zimbabwe a mnohé iné obchodujú s KĽDR bez ohľadu na sankcie. Okrem iného aj v oblasti obchodu so zbraňami. Predpokladá sa, že minimálne 40 afrických štátov udržuje obchodné, ale aj kultúrne  vzťahy s KĽDR.

Najviac tovarov z KĽDR poberá Burkina Faso, ročne za 34 miliónov dolárov.

Kongo odtiaľ importuje vo veľkom automatické zbrane, Eritrea zas vojenské rádiokomunikačné zariadenia. Vojenskí experti z KĽDR organizujú v Ugande, Kongu, Angole komplexné vojenské tréningy a cvičenia.

A vôbec nie je pravdou, ako to píšu zádne mainstream médiá, že KĽDR je ekonomicky skrachovaný štát, ktorý v podstate okrem zbraní nie je schopný nič hodnotné produkovať.

A samozrejme Kim, robí výborné obchody naďalej aj s Čínou.

„Všadeprítomnosť“ KĽDR v Afrike sa prejavuje ešte aj iným , a to veľmi impozantným spôsobom.

V mnohých krajinách možno na rôznych miestach obdivovať veľký počet bronzových a mramorových monumentov a kultúrnych objektov, ktorých autormi sú severokórejskí umelci a architekti. Všetky sú produkciou známej severokórejskej fabriky pre monumenty menom MOP.

Takto je zvečnený aj slávny bojovník za nezávislosť Mozambiku, niekdajšej portugalskej kolónie, Samora Machel.

Patril k vedúcim africkým revolučným intelektuálom a stal sa prvým prezidentom  (1975 – 1986) Ľudovej Republiky Mozambik.

Machel bojoval už od roku 1962 v oslobodzovacom hnutí FRELIMO proti Portugalsku. Keď si Mozambik vybojoval nezávislosť v roku 1975, tak Machel prevzal v krajine moc a Mozambik sa stal socialistickým štátom s veľmi blíkymi vzťahmi k Sov. Zväzu, Číne a KĽDR.

Necelý rok po oficiálnej návšteve USA, za vlády R.Reagana, zahynul v roku 1986 pri páde lietadla na juhu Mozambiku za záhadných okolností, ktoré ostali nevyjasnené.

———————————–

 

Opät jedna, zial,  uz celkom bezna udalost z Nemecka:

 

Afghanen vergewaltigen 16-jähriges Mädchen auf offener Straße in …

https://www.welt.de › Panorama

16.09.2017 – Landkreis München.

Afghanen vergewaltigen 16jähriges Mädchen auf offener Straße. ……………………………………

 

Traja muzi z Afganistanu znasilnili 16-rocné dievca………………………