Netanjahu: EÚ je nepriateľom Izraela a aj nepriateľom kresťanských národov Európy

02.05.2020 21:07

Izraelský premiér Netanjahu dal v minulosti viackrát najavo, že sa mu nepáčí, čo sa v EÚ od roku 2015 deje. A vlny utečencov zaplavujúcich starý kontinent vnímal ako nebezpečnú a rýchlu islamizáciu Európy, ktorá v konečnom dôsledku škodí a čoraz viac škodiť bude aj jeho krajine, lebo znižuje jej bezpečnosť a stáva sa pre ňu ďalšou hrozbou.

Teraz ale „vyslovil“ svoju kritiku EÚ ústami svojho syna, ktorý je veľkým prívržencom jeho politiky a nikdy by v tomto smere nepovedel nič, s čím by jeho otec Benjamin Netanjahu nesúhlasil.

Jair Netanjahu kritizoval EÚ veľmi ostro. 

Pokiaľ mi je známe, tak žiadne európske médiá o tom ani len nemukli. V iných prípadoch napr. nemecké médiá častokrát vyzdvihujú, aký skvelý vzťah má šéf izraelskej vlády k Nemecku. To sa v tejto súvislosti však ukázalo len ako lož.

Syn premiéra označil EÚ za nepriateľa Izraelu a povedal, že už nie je ďaleko čas, keď bude musieť urobiť miesto Európe slobodnej, demokratickej a kresťanskej.

27. apríl je pre Izrael jeden z najdôležitejších pamätných dní, keď si krajina každoročne pripomenie a uctí pamiatku všetkých, ktorí padli v bojoch o zachovanie existencie Izraelu, ako aj tých, ktorí sa stali obeťami arabských a palestínskych teroristov.

Práve v tento deň usporiadali v Izraeli viaceré organizácie NGOs spolu s radikálnymi Palestíčanmi viaceré podujatia, ktorými provokačne narúšali tento pamätný slávnostný deň Yom HaZikaron.

Tieto rušivé podujatia boli oficiálne podporené aj zo strany EÚ.

Jair Netanjahu označil EÚ ako brutálnu globalistickú organizáciu. A určite s ním v tom súhlasia všetci Izraelčania, pre ktorých je YomHaZikaron dňom, kedy nechcú, aby ho niekto provokačne znesväcoval.