Neohrozený Evo Morales spustil globálnu kampaň za „zničenie“ NATO

20.07.2022 23:13

Azda najpopulárnejší juhoamerický politik, exprezident Bolívie Evo Morales rozbehol so svojimi spolupracovníkmi a prívržencami medzinárodnú kampaň proti existencii NATO.

V tejto súvislosti si ešte pripomeňme, že začiatkom júna  odsúdil súd v La Paz 54 ročnú bývalú bolívijskú dočasnú prezidentku Jeanine Áñez  na 10 rokov väzenia. V roku 2019 zosnovala za podpory USA protištátny puč za účelom odstránenia právoplatného prezidenta Eva Moralesa – mal to byť bolívijský Majdan.

Evo Morales aj vzhľadom na pretrvávajúcu vojnu na Ukrajine vyhlásil, že NATO predstavuje hrozbu pre celú planétu. Stačí si pripomenúť jeho brutálne – ničím neospravedlniteľné a nikdy nepotrestané - bombardovanie Srbska koncom minulého storočia – začalo sa 24. marca 1999 a trvalo do 10. júna 1999.

V Nemecku to bol predovšetkým Joschka Fischer, minister zahraničia (strana Zelených), ktorý štval proti Srbsku a  vehementne podporoval agresiu NATO a podobne aj jeho kolega minister obrany Rudolf Scharping (SPD).

K aktivitám Moralesa za „likvidáciu“ NATO sa už pripojili viaceré organizácie, ako napr. juhoamerická UNASUR. Moralesov cieľ je vytvorenie medzinárodného hnutia za zrušenie NATO. Kto dobre pozná tohto muža, ten vie, že všetky jeho ciele boli ušľachtilé a tento je výnimočne ušľachtilý a pre ľudstvo neobyčajne prospešný.

Evo Morales sa k tomu vyjadril aj týmito slovami:

„NATO je obrovským nebezpečím pre svetový mier a preto robíme dohody s rôznymi sociálnymi hnutiami nielen v latinskej Amerike, ale aj na všetkých kontinentoch. Ak proti NATO nič neurobíme, tak bude stálou a trvalou hrozbou pre ľudstvo.“

Sankciám proti Rusku sa južná Amerika nepripojila, ale UNO rezolúciu, ktorá odsúdila ruskú intervenciu, podpísali okrem Kuby, El Salvadora a Bolívie všetky juhoamerické štáty.

Ako povedal Evo Morales tak USA vytvorili veľký tlak na juhoamerické vlády a rôznym spôsobom sa im vyhrážali, ak by Rusko neodsúdili. Preto nemali iné východisko, ako USA poslúchnuť, lebo sú súčasťami kapitalistického systému.

Morales teraz bude robiť všetko pre to, aby medzinárodná „mobilizácia“ zabrzdila expanzionizmus NATO a USA, lebo ich vojnové štvanie ohrozuje životy, mier a ekonomiku.