Neobyčajné odhalenie: V mladosti bol šéf NATO celkom iný. Bol odporcom USA i NATO. Bol aj agentom sovietskej KGB?

04.07.2022 21:46

O tom, že Jens Stoltenberg bol v mladosti úplne iný človek, akým je teraz, nemožno v jeho oficiálnej biografii takmer nič objaviť. Len tu a tam nepatrné a nepriame náznaky. Ale sotva niečo konkrétne a už vôbec nič niečo podrobné.  

Začnime s tým, že je synom nórskych politikov Thorvalda Stoltenberga a Karin Stoltenberg, rod. Heiberg. 

Jeho teta Marianne Heiberg bola manželkou nórskeho ministra zahraničia Holsta a bola renomovanou politologičkou a expertkou pre Blízky Východ. Jens Stoltenberg žil v rokoch 1961-64 v Belehrade, kde pracoval jeho otec ako diplomat na nórskom veľvyslanectve.

Camilla, staršia sestra Stoltenberga bola aktívna marxisticko-leninská extrémistka a mala na neho veľký vplyv. 

Mladšia sestra sa narodila 1963 v Belehrade – už veľmi skoro začala konzumovať drogy a stala sa drogovo závislá. 

Absolvovala aj protidrogovú liečbu – pravdepodobne niekoľkokrát. Podľa všetkého to nepomohlo. Zomrela po ťažkej dlhej chorobe v Oslo v roku 2014 len 50 ročná.

K tomu dodám, že k drogám siahajú spravidla mladí ľudia, ktorí trpia na depresie, alebo dlhodobo zažívajú negatívny stres, prípadne tí, ktorí sú trvale (alebo sa v priebehu života stali) nešťastní a nevidia východisko z takej situácie. Pre ňu to bolo pravdepodobne to tretie.

Jens Stoltenberg krátko po ukončení waldorfskej školy ( bola založená v roku 1919 Rudolfom Steinerom a vedená podľa princípov antroposofie tak, ako ju prvý postuloval Steiner a bola prvou školou, kde vládol príncíp sociálnej spravodlivosti ) vstúpil do Nórskej Socialistickej Strany. 

Stoltenberg vystupoval aktívne ako odporca vojny USA vo Vietname. Pritom prišlo aj k demonštráciám spojeným o.i. aj s hádzaním kameňov na veľvyslanectvo USA v Osle.

Ako 20 ročný začal pracovať v ľavicovom periodiku Arbeiterbladet. O šesť rokov neskôr, v roku 1985 sa stal predsedom nórskej organizácie AUF - Arbeidstakernes Ungdom (Robotnícka Mládež). Zároveň študoval ekonomiku – štúdium ukončil v roku 1987 na Univerzite Oslo. V  tom istom roku sa oženil s diplomatkou Ingrid Schulerud a má s ňou dve deti. Nie je žiadneho vierovyznania, sám seba však nepovažuje ani za ateistu.

V čase od 1979 – 1989, keď bol členom AUF, tak sa angažoval o. i. politicky aj proti NATO! 

Od 1990 do 1992 bol predsedom Arbeiderpartiet v Oslo.

V roku 2000 vyšla najavo veľmi závažná vec -  a síce, že Stoltenberg  bol od konca sedemdesiatych rokov až do konca osemdesiatych rokov minulého storočia v kontakte s diplomatmi sovietskeho veľvyslanectva v Oslo.

O čom všetkom s nimi hovorieval,  o tom oficiálne nie je nič uverejnené. 

Vie sa však, že jedným z týchto „diplomatov“ bol o.i. aj KGB agent Boris Kirillov, s ktorým sa v druhej polovici osemdesiatych rokov „často“ stretával. Pritom Kirillov bol poverný KGB, aby v Nórsku vyhľadával nórskych občanov, ktorí by boli vhodní stať sa agentami KGB.

A len tak „mimochodom“, súčasný generálny tajomík NATO Jens Stoltenberg (ten, ktorý  v mladosti NATO doslova ani len „voňať“ nemohol) bol vedený v aktách sovietskej-KGB pod kódovacím menom Steklov (že by to symbolicky hovorilo, že bol priehľadný ako sklo a že sa všetko o ňom vedelo a že bol preto spoľahlivy? – steklo je sklo po rusky).

Oficiálne vyjadrenie Jensa Stoltenberga v tejto veci je veľmi „zvláštne“ a aj lakonicky ničnehovoriace, a kto čo len trochu rozmýšľa, pre toho je jasné, že za tým muselo byť oveľa viac kompromitujúceho.

Stoltenberg sa k tomu vyjadril len tak, že vraj vedel, že Kirillov je pravdepodobne agent KGB, ale že on v tom čase nepoznal žiadne štátne tajomstvá, ktoré by bol mohol vyzradiť. (tu ukončím tok veľmi zaujímavých ďalších informácií o šéfovi NATO). 

Nevysvetlil však ani slovom,  prečo sa potom s ním stretával! A to azda naozaj malo stačiť „vyšetrovacím orgánom“, keď sa ho na to pýtali? Alebo sa ho na to z nejakého závažného dôvodu vôbec nepýtali?

Tak toto je ale absolútne absurdné vyjadrenie muža, ktorého rodičia boli vysokopostavení diplomati a ktorý už v čase svojich kontaktov s KGB vykonával rôzne politické funkcie a bol angažovaným ľavičiarom (v každom prípade politicky boli mladosť Stoltenberga a mladosť exkancelárky Merkel nápadne podobné – ľavicová orietácia k Moskve a napriek tomu odrazu a nečakane sa neskôr obaja stali politicky neobyčajne úspešní na Západe, takpovediac pod „ochranou“ USA).

A toto otvára možnosť k oprávneným „špekuláciám“, ako napríklad:

Bol Stoltenberg prijatý ako veľmi vhodná osoba na základe svojej pôvodnej prosovietskej orientácie pod „ochranné krídla“ USA a tam vhodne „preprogramovaný na bojovníka“ proti Moskve?