Neobyčajná láska: Nový prezident? Francúzska (39) si vzal za ženu svoju učiteľku (64)

25.04.2017 15:24

Emmanuel Macron je nielen neobyčajný politik, ale aj jeho Lovestory ho odlišuje od iných politikov. Do svojej manželky Brigitte sa zaľúbil ako jej 15 ročný žiak. Mala vtedy 40 rokov a bola jeho učiteľkou francúzštiny na gymnáziu v jeho rodnom meste Amiens, na severe krajiny. V tom čase bola vydatá a mala tri deti. Aj vydatá Brigitte Auziére sa do svojho nadaného a neobyčajne inteligentného žiaka zaľúbila.

Ich láska však neostala utajená, a tak aby sa vyhli škandálu mladý Macron zmenil školu a odišiel na elitné gymnázium Henri IV v Paríži. Tam aj zmaturoval. Keď odchádzal zo svojho rodiska do hlavného mesta, tak Brigitte sľúbil, že raz príde čas, keď sa stane jeho manželkou.

A naozaj sa tak stalo v roku 2007, keď už pani Auziére bola rozvedená. Macronovi takmer vždy vychádzali jeho plány a zámery, a tak to bolo aj v tomto prípade. Momentálne je veľmi pravdepodobné, že sa naplní aj jeho veľký cieľ a stane sa francúzskym prezidentom, a to najmladším v histórii krajiny.

Brigitte Macron pochádza z veľmi bohatej rodiny. Jej rodina vlastní od roku 1872 v Amiens veľkú fabriku na výrobu čokolády. Medzičasom  expandovala a má produkcie aj v iných mestách. V júni 1974 sa Brigitte Trogneux – to bolo jej dievčenské priezvisko – vydala za úspešného bankára  André Louisa Auziéreho. V manželstve s ním sa jej narodili dve dcéry a jeden syn. Dcéra Laurence bola na gymnáziu spolužiačkou Macrona.

Krátko po svadbe s Macronom sa Brigitte vzdala učiteľskej činnosti (nikdy si ňou nemusela zarábať na živobytie, veď bola z milionárskej rodiny) a začala sa venovať politickej kariére svojho mladého manžela.

V apríli 2016 založil Emmanuel Macron hnutie En Marche a 16. novembra 2016 dal na známosť, že ako nezávislý kandidát sa bude uchádzať o úrad francúzskeho prezidenta.

Brigitte Macron je ženou so skvelým, veľmi sympatickým, mladistvým vyžarovaním. Patrí do generácie, ktorá aktívne zažila revolúciu francúzskeho feminizmu a jeho presadenie sa nielen vo francúzskej spoločnosti. Dobre sa poznala aj s jeho zakladteľkou a priekopníčkou, svetoznámou filozofkou a spisovateľkou Simone de Beauvoir.

Francúzi sa 7. mája budú rozhodovať medzi dvoma kandidátmi, ktorí sú extrémne rôzni takmer vo všetkom – Macron a Marine Le Pen.

On – sociálno liberálny ekonóm, nadšený vyznávač EÚ (tento „chlapček“, ak vyhrá, tak bude poslušnou a ľahko ovládateľnou figúrkou kancelárky Merkel, oveľa viac ako jeho predchodca), ktorý sľubuje reformy a ekonomický progres.

Ona – pravicovopopulistická poliotička (ako ju označuje vládna tlač), ktorá chce uzavrieť hranice a dostať svoju krajinu von z EÚ i z eura a rigorózne obmedziť moc islamu.

Macron je síce jasný favorit, ale ešte nemá vyhraté. Le Monde napísal, že v tejto neobyčajnej volebnej kampani platí pravidlo, že aj to najnemožnejšie sa môže stať možným.