Nemecký vojenský expert Prof. Masala: Rusko nechce Ukrajinu obsadiť

01.03.2022 22:51

Ďalej citujem Carla Masalu, ktorý vyučuje na Bundeswehr Universität v Mníchove:   

 

Tu nejde o obsadenie Ukrajiny, ale o to, dostať Kyjev pod tlak. A vychádzam z toho, že naďalej ide o Donbas a Krym.

Putin vyhlásil, že nechce obsadiť Ukrajinu a o tom som presvedčený aj ja. Povedal ale aj to, že Ukrajinu chce demilitarizovať a denacifikovať, a to znamená, že chce novú vládu. Chce tiež ukrajinskú armádu takppovediac odzbrojiť a potom vymeniť vládu v Kyjeve.......

 

Na otázku, čo teraz môže urobiť Nemecko, Masala odpovedal, že nič, lebo nikto nemôže urobiť niečo, čo by zmenilo teraz vojenskú situáciu na Ukrajine a preto ani nikto aktívne do nej nezasiahne.

Všetci experti už dávnejšie hovorili, že Ukrajina potrebuje lepšiu protileteckú obranu, ale nikto jej ju nedodal.

 

Masala povedal, že ak sú jeho informácie správne, tak že celá ukrajinská protiletecká obrana bola behom päť hodín vyradená a tým Rusi ovládajú vzdušný priestor Ukrajiny.

Pripomenul aj to, že Putin vo svojej reči povedal, že Rusko budú sankcionovať, ale že Moskva je na to dobre pripravená. Masala dodal, že ruskú vládu žiadne sankcie neprekvapia a nezaskočia a že Západ nemá do činenia s idiotmi.

 

Zdôraznil, že Rusi urobili dôkladnú kalkuláciu toho, čo ich očakáva a urobili všetko pre to, aby sa sami dokázali ochrániť aj pred najhoršími sankciami.