Nemecký štát úplne stratil kontrolu nad masovou migráciou. Priznalo Ministerstvo vnútra

31.01.2020 23:05

V Nemecku je v súčasnosti oveľa viac ilegálnych migrantov, ako o tom dosiaľ informovali médiá. Vychádzalo sa z toho, že ich je len niekoľko desaťtisíc. Na oficiálny dotaz Reného Springera, poslanca Bundestagu, ktorý ho poslal Ministerstvu vnútra, vyšlo najavo, že oficiálne ich je až 350 000.

To je pritom číslo, ktoré je zaregistrované inštitúciou AZR (Ústredná registrácia cudzincov). Tieto osoby nemajú žiadne právo na pobyt v Nemecku. V krajine sa zdržiavajú ilegálne a nikto - žiadny úrad ani žiadna inštitúcia – nevie, kde sa zdržiavajú, čo robia a z čoho žijú. To sú osoby, ktoré boli zaregistrované a mali byť odsunuté, ale prv ako sa tak stalo, tak jednoducho šikovne „zmizli z dohľadu“ a niekde sa „stratili“.

Okrem toho sú v Nemecku aj „utečenci“, ktorí sa nikdy nedali registrovať a žijú v krajine takpovediac na vlastnú päsť. Ako to je, to si možno len domyslieť. Alebo pracujú načierno, tých je málo, a to je ten lepší prípad,  alebo, a tých je veľa,  tí sa živia kriminalitou. Koľko je týchto, na to existujú len odhady – podľa nich sa ich počet sa odhaduje na 200 až 300 tisíc.

Na záver smutné konštantovanie:

Vláda kancelárky nemá absolútne žiadny prehľad o tom, kto všetko v Nemecku žije a ako žije. Mnohých politikov - AfD kompletne, veľkú časť CSU a FDP – to hnevá. Ale situáciu už nikto nedokáže zmeniť.

V tejto súvislosti si niektorí nemeckí politici pripomínajú – a určite najmä Petr Bystron – slová prezidenta Miloša Zemana:

„Ak žijete v takej krajine, kde sa trestá chytanie rýb bez rybárskeho lístka, ale za ilegálne prekročenie hraníc sa vám nič nestane, tak plným právom môžete povedať, že v takej krajine je vláda idiotov.“