Nemecký právnik podal na kancelárku a ministra Maasa trestné oznámenie za podnecovanie ľudu

17.10.2018 21:27

Dopustila sa nemecká kancelárka a minister zahraničia Heiko Maas v súvislosti s prípadom Skripaľ trestného činu? Nemecký právnik Wilfried  Schmitz z Aachenu je o tom skalopevne presvedčený .

Podal preto na tieto dve osoby trestné oznámenie na Spolkovú generálnu prokuratúru v Karlsruhe.

Podľa Schmitza sa nepopierateľne a jednoznačne dopustili viacnásobného verejného obviňovania Ruskej Federácie z udajného otrávenia Sergeja Skripaľa a jeho dcéry, a to bez akéhokoľvek predloženia dôkazov.

Tým sa prehrešili  voči paragrafu 130 nemeckého trestného zákonníka, ktorý sa týka podnecovania ľudu.  Zároveň sa dopustili aj podnecovania k agresii podľa paragrafu 13 nemeckého trestného zákonníka.

Generálna prokuratúra v Karlsruhe prešetruje Schmitzove trestné oznámenie a s vynesením rozhodnutia si zatiaľ ešte necháva čas.

Dodám, že nemecká justícia nie je taká nezávislá, ako sa to všade vyhlasuje a propaguje. Preto treba vyčkať, čo urobí v tomto prípade.

Právnik Schmitz je ale veľmi tvrdý oriešok a ja osobne si veľmi cením jeho odvahu a jeho doslova vrodený zmysel pre spravodlivosť. Toto nie je po prvý raz, keď kriticky vystupuje proti politike Nemecka.

Doplním to jeho vlastnými slovami:

„Ich maße mir auch nicht an zu glauben, dass die Probleme dieser Zeit mit solchen Anzeigen gelöst werden können. Aber eine solche Anzeige kann dazu beitragen den Menschen die Augen dafür zu öffnen, dass diese höchst aggressive, mit einer geradezu teuflisch anmutenden Heuchelei getragene Politik der Regierungen, die an der Destabilisierung von Ländern wie Afghanistan, dem Irak, Libyen und Syrien mitgewirkt haben, gegen alle geschriebenen und ungeschriebenen Regeln des friedlichen Zusammenlebens von Menschen und Völkern verstößt.“

Preložím:

„Vôbec si nenamýšľam, že problémy tejto doby je možné vyriešiť s takýmito trestnými oznámeniami. Ale môže to spôsobiť jedno – otvoriť oči ľuďom, že toto vysoko agresívne a doslova diabolské pokrytectvo, ktoré patrí k politike  vlád majúcich na svedomí destabilizáciu Afganistanu, Iraku, Lýbie a Sýrie, rozbíja všetky pravidlá  mieroveho spolunažívania ľudí a národov.“