Nemecký maistream Süddeutsche Zeitung je sklamaný: Vláda nedosiahne cieľ sľúbený NATO!

06.12.2022 22:27

Extrémne protiruské a zároveň výrazne proamerické – ale len v zmysle amerických Demokratov - renomované periodikum SZ už teraz v obsiahlom článku sklamane informuje o tom, že  v tomto roku spolková vláda nebude schopná vydať dve percentá hrubého domáceho produktu  na obranu,  tak ako to prisľúbila USA a NATO.

SZ dokonca predpokladá, že to nebude ani najbližšie dva roky. Cituje vládneho hovorcu Steffena Hebestreita, ktorý v pondelok povedal, že v najhoršom prípade bude cieľ naplnený v roku 2025.

SZ tiež pripomína svojím  čitateľom sklamane, že v tomto smere sa viac očakávalo od kancelára Scholza a uvádza, že ten vo svojom vládnom vyhlásení z 27. ferbruára znel veľmi rozhodne, keď vyhlásil, že Nemecko bude každý rok dávať dve percentá hrubého domáceho produktu za účelom obrany.

Tento článok vyznieva zároveň ako kritika vlády za to, že dosiaľ nenašla finančné prostriedky na ďalšie zbrane pre Nemecko.

Príspevky čitateľov k tomuto článku však dokazujú, že prevažná väčšina občanov Nemecka to vidí diametrálne inakšie ako SZ a zlo a problémy vidí v niečom inom.

 

Tu je 5 názorov z okolo stovky komentárov k článku, ktoré dostala redakcia SZ:

 

Bart Van De Bong

Deutschland kann gar nichts! Kann nicht Fußball, kann nicht Funktionierendes Gesundheitssystem, kann nicht vernünftiges Rentensystem, , kann nicht zielführend und Rational Probleme lösen... usw. Die ganze Welt lacht über Germany. Das Beste Deutschland aller Zeiten.

 

Nemecko nedokáže už vôbec  nič ! Už nevie hrať futbal, nedokáže mať fungujúci zdravotný systém, nemôže mať rozumný dôchodkový systém, nevie riešiť problémy cielene a racionálne... a tak ďalej. Celý svet sa smeje Nemecku. Sme najlepšie Nemecko všetkých časov.

 

Guido Riga

Ach wie traurig, da verdient die Rüstungsindustrie ein paar Euro weniger. Aber im Ernst, Friedenspolitik geht anders! Abrüstung sofort, DE Austritt aus der Nato, US-Nato raus aus DE! Keine Waffenexporte in Krisen und Kriegsgebiete! Waffenproduktion umstellen in Zivilproduktion. Ach ja, der Kapitalismus muss weg, denn dieser produziert einen Krieg nach dem anderen, eben eine Konkurrenz-Gesellschaft, die auf Wachstum und Ausbeutung von Mensch und Natur beruht, sowie Profite erwirtschaften muss.

 

Ach, aké smutné, zbrojársky priemysel zarába o pár eur menej. Ale vážne, mierová politika je iná! Okamžité odzbrojenie, odstúpenie DE z NATO, americké NATO z DE! Žiadny vývoz zbraní do kríz a vojnových zón! Previesť výrobu zbraní na civilnú výrobu. Ach áno, kapitalizmus musí odísť, pretože produkuje jednu vojnu za druhou, a len konkurencieschopnú spoločnosť založenú na raste a vykorisťovaní človeka a prírody, ako aj na vytváraní ziskov.

 

Achim B.

Irgendwann muss doch auch der Dümmste begreifen, dass Deutschland innerhalb eines Jahres ruiniert worden ist, und das dieser Zustand unumkehrbar ist. Also was jucken uns die NATO-Ziele. Der Russen der nicht unserer Feind war, wird einen großen Bogen um Deutschland machen. Einzig die US-Waffenlobby wird auf Erfüllung der Verträge klagen.

 

Niekedy musia aj tí najhlúpejší pochopiť, že Nemecko bolo v  priebehu len jedneho roka zničené a že tento stav je nezvratný. Čo teda nás je po cieľoch NATO? Rus, ktorý nebol naším nepriateľom, dá Nemecku pokoj. Iba americká zbrojárska loby bude žalovať za nedodržiavanie zmlúv.

 

Christel Doenike

Das sollte auch so bleiben ,Da das Waffenpotenzial seit Februar in der Ukraine verpulvert wurde ,wird es klamm im Ressort .Wer hatte  denn im Februar  damit gerechnet ,in welchem Dilemma wir im Dezember stecken ? Im Moment stopfen wir doch nur noch ein Loch im Haushalt ,indem wir das nächste wieder ausbuddeln. Wir sollten weniger Angst davor schüren ,dass uns Russland überfällt , sondern mehr Augenmerk darauf legen Schadensregulierung für die Wirtschaft in Deutschland zu betreiben .Das wird schon schwierig genug.

 

Malo by to tak zostať, keďže náš potenciál zbraní sa na Ukrajine od februára zničil, tak v rezorte chybajú peniaze.. Kto vo februári ale očakával, v akej dileme sa ocitneme v decembri? V tejto chvíli len zapchávame dieru v rozpočte tým, že vykopávame ďalšiu.  Nemali by sme vzbudzovať obavy, že Rusko nás napadne, ale  väčšiu pozornosť venovať škodám, ktoré vznikli nemeckej ekonomike. To ale bude dosť ťažké,

 

Bernd Jennewein

Das einzige Ziel welches diese Kommunisten Regierung in Deutschland hat, die Vernichtung der deutschen Industrie und die Verarmung der deutschen Bevölkerung, da ist die auf einem guten Weg. Wer eine solche Regierung hat, vraucht keine Feinde mehr und auch kein Militär..

 

Jediný cieľ, ktorý má táto komunistická vláda v Nemecku, zničenie nemeckého priemyslu a ochudobnenie nemeckého obyvateľstva, je už na dosah. Kto má takúto vládu, už nemá  viac nepriateľov a nepotrebuje preto žiadnu armádu.