Nemecký mainstream: Elon Musk sa stal nebezpečím pre svetové spoločenstvo

26.11.2022 23:35

Nie je to tak dávno, keď nemecké médiá vyzdvihovali a vychvalovali Elona Muska až do neba.  Bol pre ne génius, dobyvateľ kozmických diaľav, skvelý demokrat, geniálny podnikateľ, nezištný dobrodinec a podobne.

Nadšenie pre Muska a jeho obdiv v nemeckých médiách sa ešte znásobili, keď Musk ako šéf firmy Tesla oznámil veľkú investíciu do Nemecka.

So stavbou firmy Tesla Brandenburg sa začalo začiatkom 2020.

Mega-slávnostne a za veľkej mediálnej pozornosti bola otvorená 22. marca 2022. Prítomní okrem iných významných osobností verejneho života boli aj kancelár Scholz, vicekancelár a minister hospodárstva Habeck, ministerský predseda Brandenburska Woidke, minister hospodárstva Brandenburska Steinbach, ako aj ďalší nemeckí politici.

Elon Musk si stoicky, ale mierne znechutene musel vypočuť početné, typicky nemecky obsiahle a filozoficky vyšperkované ďakovné chválospevy na svoju osobu.

Tesla v Grünheide (od Berlína vzdialená 52 km) je najväčším privátnym zamestnávateľom v spolkovej krajine Brandenbursko. V súčasnosti tam pracuje okolo 7000 ľudí z 50 štátov.

Len niekoľko mesiacov  po veľkolepom otvorení Muskovej Tesly pri Berlíne a po ospevovaní jeho osoby politikmi a samozrejme aj nemeckými médiami, tak tie isté média odrazu ho označujú za veľké nebezpečenstvo pre svet. A politici, ktorí ho v Grünheide priam devótne oslavovali, k tomu len mlčia.

Okrem iného píšu o ňom nemecké média aj toto:

„Elon Musk nadobudol toľko politickej moci ako žiadny iný podnikateľ našej doby. Jeho spôsob ako zaobchádza so svojimi nástrojmi moci a ako ich nasadzuje, vyvoláva veľké obavy. Okrem toho sa stal najbohatším podnikateľom na svete a svoje bohatstvo nasadzuje tak, aby ešte viac rozšíril svoju politickú moc.

Po tom ako kúpil Twitter je vládcom nad najvplyvnejšou komunikačnou platformou našej epochy, a to môže byť nebezpečné.

Jeho firma SpaceX dodáva špeciálne satelity, ktoré sú neobyčajne dôležité pre USA-armádu a sú absolútne nepostrádateľné pre komunikáciu v rámci ukrajinskej armády.“

 

Nemecké médiá ho odrazu opisujú ako muža, ktorý čoraz viac sympatizuje s konšpiračnými teóriami a autokratickými režimami, a to je vraj veľmi nebezpečné pre svetové spoločenstvo a tvrdia, že toto nebezpečie zvyšuje aj to, že rigorózne odstránil zo svojho okolia všetkých tých čo ho kritizujú a preto je podľa nich dôležité ho „zabrzdiť a zastaviť“.

Tie isté médiá ale glorifikovali absolútne nekriticky napr. Billa Gatesa (a robia to i naďalej, aj keď teraz už zriedkavo a opatrne), ktorý so svojimi vakcínami naozaj ohrozoval svetové spoločenstvo a mal v pláne očkovať všetkých ľudí na svete, a to bez ohľadu na katastrofálne vedľajšie účinky. Bol ale a aj je úzko spriaznený s Demokratmi a Bidenom, a to ho robilo „sakrosankt“ aj pre nemecký mainstream.     

Ak ešte je niekto okrem USA, kto ohrozuje svetové spoločenstvo (ktoré ale v skutočnosti neexistuje), tak je to poplatný, koruptný a kúpený žurnalizmus, ktorý spoločnosť klame, podvádza a polarizuje.

A akonáhle Musk sa odklonil od Demokratov a priblížil sa k Republikánom, dovolil Trumpovi opäť prístup na twitter a predložil svoj mierový plán pre Ukrajinu a Rusko (jeho skrátená forma: Nové hlasovanie v regiónoch Ukrajiny, ktoré boli pripojené k Rusku, pod dohľadom OSN a následné rešpektovanie  jeho výsledkov Kyjevom a Moskvou. Kyjev sa oficiálne zriekne Krymu, ako historicky ruského územia a vyhlási neutralitu Ukrajiny), tak sa odrazu stal nepriateľom „demokracie“ Západu a nebezpečím pre svetové spoločenstvo, tak ako ho chcú mať Demokrati USA a tým je aj nepriateľom pre ich poplatné médiá.

Hanba nemeckým médiám, ktoré Muska už v titulku svojho článku difamujú a vyvolávajú v čitateľoch pocit strachu z nebezpečia, ktoré z neho ide a pre ktoré ho treba eliminovať.