Nemecký mainstream: Biden má pravdu! Donald Trump je extrémista

03.09.2022 22:15

V tomto mainstreamovom článku je prezident Biden vychvalovaný ako vzorný demokrat a Trump pranierovaný ako nepriateľ demokracie a o.i. sa v ňom uvádza:

„Joe Biden varoval vo štvrtok Američanov vo svojej reči pred útokmi extrémistov USA na demokraciu a na rovnosť všetkých ľudí.

Povedal, že Donald Trump a jeho prívrženci priam stelesňujú taký extrémizmus, ktorý ohrozuje fundamenty USA (Biden takto Trumpa a jeho voličov démonizuje a de facto kriminalizuje – moja poznámka). Boli to veľmi tvrdé slová od prezidenta Bidena, ktoré adresoval pred Independence Hall vo Philadelphii svojmu pravdepodobnému protikandátovi na prezidentské kreslo vo voľbách 2024.

Pritom vo svojej reči prezentoval aj výstižnú politickú analýzu, v ktorej povedal aj to, že Trump svoj extrémizmus po volebnej porážke (ktorá podľa Trumpa a jeho prívržencov nebola ničím iným len volebným podvodom a volebnou fraškou – moja poznámka) ešte viac vystupňoval. Biden poukázal aj na jeden z príkladov Trumpovho extrémizmu: Tento týždeň oznámil omilostenie pre tých, ktorí boli obžalovaní z útoku na Kapitol a zároveň vyhlásil, že niektorým ponúka aj peniaze.

Strana Republikánov, ktorá k takejto hre s ohňom ešte aj aplauduje, tak sa dopúšťa hriechov proti demokracii a slobode.

Ale Republikáni už dávno nie sú viac žiadnou stranou, oni nie sú už ničím iným len kultom Trumpa. Táto Grand Old Party je Trumpom dominovaná, vedená a zastrašovaná, ako to Biden veľmi presne a výstižne formuloval.

Zatiaľčo prezident Biden v poslednom čase dosiahol viaceré úspechy, tak Trump a Republikáni nedokázali takmer nič. Namiesto toho, aby robili niečo proti existenčným strachom ľudí, tak len neustále hovoria o „ukradnutých“ voľbách 2020.

Po Bidenovej reči uverejnili z nej video, kde bol Biden imitovaný Hitlerovým hlasom. Kto chce takýmto spôsobom získať vo voľbách väčšinu, tak nech sa páči – a len tak ďalej.“

V článku - ako takmer vždy v mainstreame, ak ide o Trumpa - sú  samé klamstvá o ňom a prevracanie faktov, čo ale už veľmi mnoho ľudí medzičasom dobre vie.