Nemecký gigantický koncern BASF ide do Číny! Hrozí masová nezamestnanosť! Bude EÚ nový Detroit?

07.11.2022 23:23

Vedenie jedneho z najväčších nemeckých priemyselných koncernov a najväčšieho chemického koncernu na svete BASF – 113 000 zamestnancov – oznámilo vláde už v marci, že koncern je v rámci svojej produkcie bezpodmienečne odkázaný na dodávky ruského plynu.

Deindustrializácia Nemecka prebieha navonok takmer nebadane, ale za kulisami už v plnom prúde – podľa plánov globalistov. A Nemecko, niekdajší ekonomický motor EÚ znižuje čoraz viac svoje obrátky.

Vedenie svetoznámeho koncernu v Ludwigshafene odmietalo už dávno protiruské sankcie. BASF, keďže politika ignorovala jeho argumenty, už pripravuje odchod do Číny. A istý čas už vo veľkom tam aj investuje. Keď odíde, tak len v Nemecku stratí prácu viac ako 40 000 ľudí.

Odchod koncernov – najmä veľkých ako BASF - z európskeho kontinentu ohrozí budúcnosť Európy extrémne („vďaka“ vám Zelení ministri Robert Habeck a Annalena Baerbock za vašu mimoriadnu a horlivú podporu protiruských sankcií).

Ukážme si to na príklade BASF:

Koncern je dôležitým dodávateľom svojich základných chemických látok pre početné priemyselné odvetvia, ktoré bez nich nemôžu produkovať. O.i. ich poberá z BASF aj farmaceutický priemysel.

Veľa dôležitých liekov potrebuje dodávky rôznych chemických syntéz vyrábaných v BASF. To isté platí aj pre potravinársky priemysel  a priemysel umelých hmôt.

Tu som samozrejme uviedol len niekoľko závislostí mnohých firiem a koncernov od BASF z ich veľkého počtu.

Kompletné odchody koncernov i veľkých firiem z EÚ mimoriadne zvýšia našu závislosť a spôsobia nedostatok produktov a tovarov a v neposlednom rade iniciujú rast obrovskej nezamestnanosti.

Náš kontinent dostatku a blahobytu sa zmení na nepoznanie.

S odchodom BASF do Číny sa začne naša situácia veľmi nepríjemne meniť a zostrovať.

Kto zaručí, že BASF bude aj potom dodávať do Európy? Cez čínsku vládu sa mu predsa otvoria nové perspektívy!

Okrem toho, ak sa Čína z nejakých dôvodov (politických, ekonomických a pod.) rozhodne uvaliť na Európu dodávateľské embargo, tak následky pre nás budú katastrofálne.

Potom zistíme, že USA-vazalská politika Bruselu nás doviedla priamo do pekla. Už teraz sa rysuje, že EÚ sa bude meniť postupne na totálne skrachovaný americký Detroit, voľakedy raj blahobytu!