Nemecký expert, pilot, publicista, autor Peter Haisenko: Na Ukrajine predsa nie je žiadna vojna !

20.05.2023 19:39

Západné mainstream médiá pretáčajú veľké množstvo faktov o ukrajinsko-ruskom konflikte a prispôsobujú svoje tvrdenia protiruskej ideológii USA, Bruselu a NATO. A neraz si pritom niektoré z nich vo svojich výpovediach úplne protirečia.

 

Mali by sme si ale položiť otázku, prečo z Ukrajiny uteká tak veľa ľudí.  A prečo utekajú aj mnohí takí, ktorí prišli do miest na Západe s úplne novými luxusnými autami? 

 

Na Ukrajine predsa nie je žiadna vojna – keď títo dovolenkári-„utečenci“ prichádzajú na Západ v drahých luxusných autách! 

 

A v Nemecku je – ako som o tom už inde písal – aj veľké množstvo mladých bojaschopných mužov, ako utečencov z Ukrajiny.  Nejeden z nich dokonca prizná, že neušiel z Ukrajiny pred Putinom, ale pred Zelenskym a jeho koruptným režimom.

 

Prehliada sa a zamlčiava aj to v západných médiách, koľko miliónov Ukrajincov už utieklo do Ruska,  a to najmä z terorizovaných oblastí východu (mimochodom, Rusko je krajina, ktorá prijala zďaleka najviac utečencov z Ukrajiny), a títo neprichádzajú na žiadnych drahých autách, pretože žiadne nemajú!

 

Ale o tých, ktorí prídu na Západ s týmito luxusnými autami, možno predpokladať, že patria medzi prisluhovačov skorumpovaného pučistického režimu v Kyjeve – a mali by tam zostať. Veď sú súčasťou  koruptného kyjevského režimu, ktorý prinútili Rusko zasiahnuť.

 

Oni ale „utekajú“ na Západ preto ako „úbohí utečenci“, lebo napríklad v Nemecku dostanú všetko takpovediac zadarmo –  na úkor tamojších občanov a môžu tam užívať život, pod záštitou svojho  utečeneckého státusu.

 

Ak niekto sleduje pozorne, čo sa deje na Ukrajine naozaj, tak ten vie dobre, že Rusko nevedie žiadnu vojnu s Ukrajinou, ale jeho operácie sa odohrávajú takmer výlučne len v tej časti Ukrajiny, ktorá sa stala ruským územím po vyhlásení nezávislosti nových republík a ktoré sa tak stali súčasťou Ruska, včítane Krymu.

 

Washington potom následne umožnil (dovolil a či nariadil) Kyjevu ostreľovanie nových republík a ničenie tamojších miest.

 

Preto by malo byť zrejmé každému, kto vie rozmyšľať a nepodľahol neustále opakovaným ideologickým klamstvám protiruskej propagandy,  že ruské útoky sa odohrali a sa odohrávajú len v malej časti Ukrajiny. Ale to sa stalo až potom, čo Kyjev zaútočil na ruské územia, ako  napríklad na most cez Kerč a až potom prišli údery do ukrajinskej elektrickej siete. Išlo teda o odvetnú akciu, ktorá bola po krátkom čase prerušená.

 

Je tu ale viac faktov, ktoré dokazujú, že Rusko nie je vo vojne s Kyjevom.

 

Napríklad aj ten, že Rusko počas celej špeciálnej operácie dodávalo plyn Ukrajine v súlade so zmluvou aj stále tak robí. Nemecká spolková republika naďalej dostáva veľké množstvá ruského plynu cez Ukrajinu. Bez týchto dodávok by Ukrajina a ani Nemecko zimu takpovediac neboli neprežili.

 

Ale veď kto by poskytoval životne dôležité komodity krajine, s ktorou je vo vojne?

 

Preto ešte raz:

 

Ak je teda niekto vo vojne, tak je to Západ a NATO s Ruskou federáciou – ale nie Ruská federácia s Ukrajinou. To predsa vyhlásila a potvrdila aj „vysokokvalifikovaná“ Annalena Baerbock, nemecká ministerka zahraničia.

 

Ak by Rusko a kyjevská Ukrajina boli skutočne vo vojne a Moskva by ju viedla  podľa vzoru USA, tak Kyjev by bol už minimálne taký zničený ako  zničili Bagdad USA pred viac ako 20 rokmi!  

 

Na záver ešte niekoľko slov k Petrovi Haisenkovi: 

 

Narodil sa v Mníchove v roku 1952 ako syn utečencov. Jeho ruský otec utiekol pred Stalinovým prenasledovaním a jeho matka bola akademická maliarka.

Peter Haisenko po skončení strednej školy absolvoval pilotný výcvik v Lufthanse a toto povolanie vykonával 30 rokov. To mu poskytlo nielen možnosť zažiť celý svet z vlastnej skúsenosti, ale vždy mu to poskytlo aj dostatok času na to, aby sa dostal k podstate mnohých otázok, na ktoré jeho zvedavosť a smäd po poznaní chceli mať odpoveď.

Po odchode z aktívnej leteckej služby využil Peter Haisenko čas na to, aby sa naplno venoval výskumu histórie, pričom jeho hlavným zameraním sa stala ekonomická história. Peter Haisenko, autor, ktorý pôsobí v oblasti historického výskumu desiatky rokov, práve vydal svoju najnovšiu knihu: 

„Anglicko, Nemci, Židia a 20. storočie – slobodné slovo v čase s následkami"

Kto pozná lepšie túto skvelú osobnosť, ten vie aj to, že Haisenko aj ako autodidakt nadobudol skvelé poznanie v početných odboroch.