Nemecko usporiada medzinárodný kongres v Sindelfingene pri príležitosti 80-tych narodenín Ericha von Dänikena

13.03.2015 17:50

Zatiaľčo naša spoločnosť a predovšetkým jej konzervatívna časť a zástupcovia klasickej vedy odmietajú možnosť existencie mimozemských civilizácii  a už vonkoncom nepripúšťajú , že v minulosti mohol existovať bezprostredný kontakt s nimi na našej planéte, tak čoraz viac ľudí túto možnosť pripúšťa.


Najväčším priekopníkom tejto tézy je nesporne Erich Däniken (narodený 14. apríla 1935), ktorý sa stal s takmer 70 miliónmi predaných kníh aj najčítanejším autorom literatúry faktu na svete.

 

Fakty, ktorými dokazoval svoju tézu o návštevách Mimozemšťanov na našej planéte sa nikomu nepodarilo vyvrátiť. Medziiným uvádza, že ešte nikto nevysvetlil, ako "dokázali" naši pradávni predkovia bez techniky na rôznych, od seba veľmi vzialených miestach zemegule vybudovať podobné gigantické stavby a monumenty. Ďalej sa Däniken pýta, prečo sa všetky religiózne kulty zakladajú na viere v "bohov", ktorí prišli na Zem z "neba", alebo iná jeho otázka - prečo viaceré religiózne rozprávania hovoria o tom, ako boli niektorí vyvolení vzatí "bohmi" do nejakého letového objektu a bolo im ukazované ako vyzerá zemský povrch z veľkej výšky.

 

Moja prvá kniha, ktorá mi vyšla v roku 1993 na Slovensku, keď som sa po dlhých rokoch exilu na Západe vrátil do vlasti, niesla titul Proroctvá a tajomstvá kozmu a jej vydavateľ, básnik Gustáv Hupka, majiteľ vydavateľstva ARS STIGMY, ma na jej základe v slovenských médiách označil ako "slovenského Dänikena", s čím som len z časti súhlasil, lebo "dänikenovsky ladené" boli v nej len tri kapitoly. V každom prípade som ale mal blízko k niektorým tézam a hypotézam Dänikena a aj sám som rozvinul a postuloval niektoré vlastné tézy v tejto veci.

 

Medzinárodný kongres  v Sindelfingene na počesť veľkého Ericha Dänikena sa bude konať v dňoch 11. a 12. apríla a zúčastní sa ho viacero jeho obdivovateľov a renomovaných nasledovníkov, ktorí budú mať v rámci bohatého programu odborné prednášky. Na záver druhého dňa vystúpi s prednáškou aj sám oslávenec von Däniken.