Nemecko sa čoraz viac podobá diktatúre: Vyhodí CDU z CDU 1,5 percent svojich členov?

08.12.2020 23:10

V krajinských CDU vo východnom Nemecku sa nielen členovia, ale aj funkcionári a dokonca aj predsedovia miestnych organizácií búria proti svojej najvyššej „vrchnosti“ – proti predsedníctvu spolkovej CDU.

Hlavným „buričom“ je CDU v Sasku-Anhaltsku, kde „buričstvo“ čoraz viac eskaluje. Nielen z radov krajinských CDU na západe Nemecka, ale aj zo strany „promerkelovských médií“ sa vyvíja tlak na šéfku CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, aby konečne rázne zakročila.

„Extrémisti“ v CDU kričia, že všetkých „východných buričov“ zo Saska-Anhaltska treba jednoducho z CDU „vyraziť“ a odobrať im členstvo. Podporujú ich aj viaceré systémove médiá, napríklad  mníchovské SZ. A tak sa mnohí dožadujú toho, aby bola vyčlenená z CDU kompletne celá CDU zo Saska-Anhaltska.

Argumentujú tým, že je to len 1,5 percent zo všetkých členov CDU v Nemecku a že títo ľudia len vyrábajú CDU jeden problém za druhým!

Niečo také je bezprecedentným demontovaním demokracie a v povojnovom Nemecku nemá obdoby. Už to, že AfD je neustále tzv. demokratmi difamovaná a nalepkovaná ako extrémistická pravica, blízka neonacistickým ideám, je  odsúdeniahodné.

Ale chcieť vyhodiť tisícky vlastných členov z CDU, a to len preto, lebo majú vlastnú mienku (ktorú zaručuje nemecký Grundgesetz každému občanovi) to už nielen„zaváňa“ pomermy ako v totalitných štátoch - nie, je to ešte oveľa horšie, lebo to už je totalita!

A doslova „smrteľným hriechom“ v očiach „extrémistov“ v CDU je, že v Magdeburgu sedia v krajinskom parlamente viacerí CDU poslanci, ktorí vyhlásili, že si vedia predstaviť spoluprácu s AfD.

Ale vrcholom všetkého z pohľadu „extrémistov“ v CDU – ktorí sa označujú ako korektní politici - bolo to, keď vicešéfovia krajinskej parlamentnej frakcie CDU v Magdeburgu zaslali na predsedníctvo spolkovej CDU obsiahle písomné vyjadrenie, v ktorom o.i. žiadajú, že Nemci sa konečne musia otvorene začať zaoberať aj so svojím nacionalizmom a hrdo sa k nemu hlásiť.