Nemecko: Pozor - blíži sa diktatúra!

31.07.2020 23:45

V  tieni korona-krízy sa pre mnohých celkom nebadane schyľuje k novodobej diktatúre.

Občania boli od začiatku roka konfrontovaní cielene a systematicky s kampaňou strachu prostredníctvom médií a politiky. Každodenná mediálna prezentácia počtu infikovaných koronou a mŕtvych úplne pripomínala vojenské spravodajstvo z priebehu vojny.

Medzičasom už ale viacerí seriózni a s berlínskou vládou nekonformní vedci-lekári i bezpečnostní experti hovoria o nezmyselnosti „hry so strachom“ občanov. Medzi nimi napríklad aj expert Stefan Schubert i epidemiológ profesor Bhakdi, ktorý pred časom v otvorenom liste kancelárke doslova roztrhal argumentami jej korona politiku. Odpoveď nedostal dosiaľ.

Veľa poukazuje na to, že sa za tým ukrývajú dôležité politicke a finančné záujmy.

Berlín uisťoval občanov niekoľko mesiacov, že povinnosť nosiť masku nebude zavedená. Už to odrazu neplatí.

Podobne dementovala vláda dlhodobo, že testovanie na koronu nie je a nebude povinné.

Pred niekoľkými dňami však bola vyhlásená povinnosť testovania pre každého, kto sa vracia z cudziny. Možno očakávať, že sa zavedie pre všetkých.

To všetko sa udialo napriek námietkám niektorých juristov, ktorí argumentovali, že ide o zásadné porušenie ústavy.

Berlín ale argumentuje tým, že ide o prevenciu pred druhou vlnou korony. Sú však virológovia, ktori tvrdia, že tá je už dávno tu.

Veľké nebezpečie hrozí - a toho sa obávajú už milióny občanov – že po horúčkovite rýchlo objavenej očkovacej látke, ktorej vedľajšie škodlivé účinky nebudú dostatočne preskúmané, sa zavedie povinnosť pre každého sa nechať očkovať. Farmácia sa už teší z miliardových ziskov.

Berlín aj v tomto prípade to dementuje. Koľko vlastných dementi už porušil, to však nevie ani len Merkel.

Diktatúra sa blíži – a či je už tu? Taká utajovaná a zahaľovaná rúškom pseudodemokracie.