Nemecko netuší, aký nebezpečný je Putin pre Európu a demokraciu! Chce zničiť EÚ

12.03.2021 23:27

Čína chce robiť len obchody a preto chce rozširovať svoju zónu vplyvu. To ale nie je hlavný a nebezpečný problém pre Nemecko, Európu a pre našu demokraciu. Hlavný náš problém je Vladimír Putin. Ten je pre Nemecko neporovnateľne nebezpečnejší ako čínsky prezident.

To sú slová Anne Applebaum historičky z USA, expertky pre východnú Európu. Týmito svojimi vyjadreniami sa však ako historička diskvalifikuje, lebo to čo tvrdí o ruskom prezidentovi, to sú vyjadrenia extrémnej ideologičky slúžiacej záujmom tzv. korektnej demokracie a protiruskej ideológie. Seriózny historik by takéto bohapusté výroky nikdy nevypustil z úst.

Applebaum je fanatická prívrženkyňa USA Demokratov a Joe Bidena. Dáva svoje „rady a odporúčania“ aj Bruselu a Berlínu.

Ešte uvediem  niektoré jej ďalšie protiruské výpovede a potom stručne uvediem to, čo o Rusku zamlčala:

„Putin je najväčším nebezpečím pre všetky demokracie vo svete. Rusko chce pochovať naše demokratické systémy a preto financuje extrémnu pravicu v Európe a robí dezinformačnú politiku. Nemci sú veľmi naivní vo vzťahu k Putinovi – vôbec netušia, aký je nebezpečný.

Prezradím im ale realitu – Putin chce zničiť EÚ a chce zničiť aj nemeckú demokraciu a chce, aby Európu opustili všetci americkí vojaci. Putin chce v Európe dominovať.“

Viac antiruskej demagógie je sotva možné. Anne Applebaum  nehovorí ako objektívna historička (promovala na elitárskej Yale univerzite a je držiteľkou viacerých ocenení), ale ako vojnová štváčka, ktorá  nepriamo vyzýva Európu do toho, aby urobila všetko pre to, aby Putin padol.

Applebaum zavádza, klame, prekrúca, vymýšľa. Nikde však argumentatívne nevysvetlila, prečo by mal byť Putin najväčším nebezpečím pre všetky demokracie. Čím je nebezpečný napríklad pre americkú demokraciu?

Pre tú demokraciu, ktorá sa sama demontovala a diskreditovala, keď Demokrati štyri roky prenasledovali vlastného prezidenta, ako keby bol najväčším zločincom.

Tiež nevysvetlila ani slovom, v čom sú Nemci naivní vo vzťahu k Putinovi. Len to konštatovala demagogickým spôsobom. Mimochodom, Anne Applebaum má blízko ku Clintonovcom i k Joe Bidenovi i k ďalším významným Demokratom. Vo svojej kritike Putina zamlčala, že Putin viackrát podal EÚ ruku na zmierenie a zlepšenie vzájomných vzťahov, ale jeho ruka bola odmietnutá.

Tým je povedané všetko, i to prečo historička vykonáva za Demokratov špinavú prácu, absolútne nehodnú objektívnej a vecne argumentujúcej historičky, za akú sa rada vydáva a ako ju propagujú Demokrati USA.