Nemecko: Minister Buschmann obvinil ministra zdravotníctva Lauterbacha z robenia paniky okolo korony

29.08.2022 23:10

Nemecký minister zdravotníctva Lauterbach (SPD) po svojom návrate z pracovnej cesty v USA viackrat dôrazne „prorokoval“ (strašil národ), že počíta s tým, že už čoskoro nás napadnú nové a oveľa nebezpečnejšie vírusové varianty ako Covid-19.

Je skvelé a chvályhodné, že minister justície Marco Buschmann (FDP) Lauterbacha označil za panikára, ktorý vyvoláva len paniku (úmyseľne – na niečí príkaz?) v rámci svojej korona-politiky.

Buschmann sa k Lauterbachovi vyjadril vo Frankfurter Allgemeine Zeitung nasledovne:

„Neznášam robenie paniky. Nikde nie sú v súčasnosti žiadne indície, že  také vírusové varianty existujú. K reaktivovaniu toho, čo požaduje Lauterbach by musel dať svoj súhlas Bundestag. Na to ale nie je väčšina hlasov v koalícii. Naša strana FDP už oznámila, že by sa muselo otvoriť samotné peklo okolo nás, aby sme dali k tomu náš súhlas.“

Je nemecký minister zdravotníctva schopný podnietiť niečo a či niekoho, aby prišlo k otvoreniu takého pekla?

Lauterbach sa vrátil z USA zo svojej niekoľkodňovej návštevy 30. júla. Podľa hovorcu jeho ministerstva o.i. sa stretol s virológom Faucim, navštívil Modernu, viaceré (nemenované) zdravotné inštitúcie, hovoril s ministrom zdravotníctva USA a teraz to najúžasnejšie: Hlavnou témou jeho rokovaní v USA bola „stratégia“ očkovania na jeseň, ako aj vypracovanie  dlhodobých perspektív boja proti vírom.

Keďže ešte žiadne vražedné vírusové varinaty nie sú – ako to zdôraznil aj minister Buschmann - a jeseň sa rýchlo blíži, tak je Lauterbach nervózny, lebo nakúpil už vopred mnoho miliónov vakcínových dávok, ktoré bude musieť vyhodiť na smetisko, ak nebude mať svoje nebezpečné vírusové varianty.

To už raz musel urobiť, keď sa mu nepodarilo pri Covide presadiť zákonom svoje vytúžené povinné očkovanie pre všetkých občanov.

Vtedy už musel dať na smetisko veľa miliónov vakcínových dávok, o ktorých bol presvedčný, že ich  zaočkuje do každého.

Možno vychádzať z toho, že v USA bol Lauterbach preto (za normálnych okolností sa všetko predsa mohlo vybaviť telefonicky a videokonferenciami a naviac bol by tak štátu ušetril veľa peňazí), lebo bol predvolaný takpovediac na pokrovček, kde sa musel zodpovedať za to, že nedokázal presadiť povinné očkovanie, čo znamenalo miliardove straty pre istých producentov vakcín a kde musel aj rokovať o novej stratégii ako zabezpečiť predaj ďalších miliónov vakcín, čo nebude pre neho vôbec jednoduché, lebo jeho pozícia ministra zdravotníctva je už oslabená a stráca čoraz viac dôveru.

Mnohí v ňom vidia už len narušeného psychopata, notorického klamára a neurotického karieristu.