Nemecko krajina udavačov – ako v NDR? Riaditeľ školy udal počas vyučovania žiačku za „protiústavné konanie“. Policajti ju hneď zatkli a odviedli!

18.03.2024 23:18

16-ročná  údajne zdieľala na sociálnych sieťach protiústavné obsahy. To si myslel riaditeľ strednej školy v Meklenbursku-Predpomoransku a počas vyučovania zavolal na políciu. Okamžite prišli na aute dokonca až traja policajti.

 

Žiačka na škole Richarda Wossidla v Ribnitz-Damgartene neurobila nič iné len to, že zdieľala žartovné video so šmolkami na TikToku, v ktorom bolo vysvetlené, že šmolkovia sú modrí – rovnako ako je modré aj Nemecko. Bola to vtipná „farebná“ narážka na stúpajúce preferencie AfD.  K tomu dievča potom dodalo, že Nemecko nie je len akýmsi miestom, ale že je to vlasť.

 

Neuveriteľné, ale len na základe tohto tento udavačský riaditeľ volal na políciu a oznámil protiústavný a teda trestný čin, a tým podal udanie na svoju žiačku.

 

A polícia prišla hneď, a to bez toho, aby sa udavača na telefóne opýtala, o čo konkrétne ide a potom  mu vysvetlila, aby si nevymýšľal trestný čin tam, kde žiadny nebol.

 

Po zavolaní riaditeľa školy prišli traja policajti, vošli do triedy, v ktorej sedela žiačka. Zobrali ju so sebou a následne ju pred očani všetkých dlhou chodbou doviedli do učiteľskej miestnosti.

 

Tam ju potom vypočúvali a preverovali, či boli použité protiústavné alebo teroristické poznávacie značky a symboly, ale nepodarilo sa im nájsť žiadne porušenie zákona.

 

Napriek tomu potom úbohé, celkom vystrašené dievča, bez toho, aby sa mu ospravedlnili, policajti požiadali (prikázali?), aby sa v budúcnosti zdržala takýchto príspevkov na sociálnych sieťach. Na to samozrejme nemali najmenšie právo a sami tak konali protizákonne.

 

Matka dievčaťa, keď sa dozvedela, čo škola a policajti urobil jej dcére, bola celá bez seba:

„Som zhrozená a zdesená. Je to také násilné, že môžem povedať, že podobne konali Stasis v NDR. Nikdy by som neverila, že to, čo sa tu stalo mojej dcére, je možné v Nemecku."

 

Polícia následne „vysvetlila“, že bolo v súlade so zákonom, že policajti mohli s dievčaťom hovoriť bez jej rodičov alebo bez právneho zastúpenia.

 

Hoci 16-ročná nie je podľa polície ničím vinná, jej meno bolo zaznamenané v policajnom systéme, kde je uložené v súvislosti so sťažnosťou riaditeľa školy.

 

Hovorca pre vzdelávaciu politiku za poslaneckú skupinu AfD v Krajinskom parlamente Meklenburska-Predpomoranska Enrico Schult medzitým oznámil, že incident bude prerokovaný na plenárnom zasadnutí krajinského parlamentu.

 

Podpredsedníčka poslaneckého klubu AfD v nemeckom Bundestagu Beatrix von Storch teraz podala na riaditeľa školy trestné oznámenie. V tlačovej správe o udalostiach v škole píše:

 

„Podala som trestné oznámenie na riaditeľa školy Jana-Dirka Zimmermanna prokurátorovi v Stralsunde pre podozrenie z falošného podozrenia a nátlaku. Tento prípad musí mať dôsledky pre riaditeľa školy a aj pre políciu. AfD vyčerpá všetky právne a politické cesty, aby zabezpečila, že školy budú opäť miestom učenia a slobodného prejavu názorov namiesto indoktrinácie a represie.

Riaditeľ školy urobil zo seba  ochotný nástroj represie a masívne porušil práva svojej žiačky. Vyvinul na dievča obrovský tlak, aby jej zabránil, aby v budúcnosti uplatnila svoje právo na slobodu prejavu.“