Nemecko je naozaj už len poľutovaniahodné: Berlínska prokurátorka prepustila Sýrčana, škrtiča a znásilňovateľa žien!

30.11.2023 21:18

V piatok minulý týždeň mladý muž v Berlíne-Moabit napadol staršiu ženu a takmer ju uškrtil. Po zatknutí na príkaz zodpovednej prokurátorky – pravdepodobne sympatizantky Zelených – však nebol predvedený pred sudcu, ale prokurátorkou bol hneď prepustený na slobodu. Nepochopiteľné, zhanbujúce a trestuhodné , a to o to viac, že to urobila žena!

 

Sýrčan, ktorý prišiel do Nemecka ako utečenec, však využil znovu nadobudnutú slobodu na znásilnenie! Oznámili to krátkou informáciou berlínske bezpečnostné kruhy. Podľa polície sa súvislosti vyšetrujú.

 

V piatok okolo 16:40 zazvonil zvonček v byte 78-ročnej ženy v Bremer Strasse v berlínskej švrti Moabit. Keď otvorila dvere,  tak 25-ročný Sýrčan ju brutálnym spôsobom donútil vstúpiť naspäť do bytu, udrel ju do hlavy a takmer ju škrtením zabil.

 

Jej zúfalý krik našťastie zalarmoval jej príbuzných žijúcich v tom istom dome. Tým sa len s veľkou fyzickou námahou podarilo dostať páchateľa od obete. Muž utiekol, ale polícii sa o niečo neskôr podarilo ho chytiť na Wiebestrasse. Pri zatýkaní sa bránil a útočil na policajtov, pritom utrpel zranenia.

 

Preto ho polícia dopravila k ambulantnému ošetreniu do nemocnice.

 

Súčasne tam policajti privolali štátnu prokurátorku, ktorá mala pohotovostnú službu. Tá však absurdným a nepochopiteľným spôsobom neuznala, že chytený Sýrčan je mimoriadne nebezpečný. A jednoducho odmietla dať ho predviesť pred sudcu a zarazení policjti dostali príkaz pustiť tohto nebezpečného kriminálnika na slobodu.

 

Ale už na druhý deň v sobotu okolo 17:00 znásilnil mladú ženu, ktorá bývala tiež ako aj on v utečeneckej ubytovni na Ostpreußendamm v Lichterfelde. Potom opäť utiekol. Polícia po ňom pátra, ale zatiaľ neúspešne.

Obeť jeho znásilnenia musela  byť ošetrená v nemocnici.  

 

Nemenovaný vyšetrovateľ k tomu povedal:

„Znásilneniu sa dalo zabrániť. Ako však možno obeti vysvetliť, že páchateľ mal byť v skutočnosti vo väzení a nie na slobode?“

 

Vyšetrovateľ však nepovedal (zrejme nesmel, aj keď si to pravdepodobne myslel), že za niečo také patrí okamžite do väzenia dotyčná prokurátorka.

 

Už len toľko, že mnoho podobných utečencov žije v Nemecku a nemecký daňový poplatník ich musí živiť!