Nemecko je absolutistický feudálny štát – exkancelár Schröder podáva žalobu na súd! Obvinený je Bundestag

13.08.2022 23:21

Exkancelárovi Gerhardovi Schröderovi odobral Bundestag  v máji jeho tzv. mimoriadne práva, ktoré zákon garantuje každému nemeckému exkancelárovi. Teraz Schröder obžaloval Bundestag a jeho právnik vyhlásil, že Nemecko sa k svojmu exkancelárovi správa ako absolutistický feudálny štát.

Zároveň exkancelár žiada naspäť svoju kanceláriu a svojich štyroch spolupracovníkov, čo mu jeho mimoriadne práva zaručovali.

Oznámil to médiám exkancelárov renomovaný právny zástupca z Hannoveru Michael Nagel. Žalobu v poverení exkancelára Schrödera podal na Berlínsky Správny súd.

Právnik Nagel povedal pre médiá, že dôvod odobratia mimoriadnych práv exkancelárovi Schröderovi tak ako ho oznámil Bundestag je protiprávny.

Ten dôvod znel doslova nasledovne: „

 Herr Bundeskanzler a.D. Gerhard Schröder nehme die sog. „nachwirkenden Dienstpflichten“ nicht mehr wahr“.

V preklade: „Pán spolkový exkancelár Gerhard Schröder sa už prestal venovať tzv. služobným povinnostiam, ktoré vyplynuli z jeho kancelárstva.“

Podľa Nagela uvedený dôvod nemá nijakú logiku, lebo nie je vysvetlené a či stanovené, čo obsahujú služobné povinnosti a tak nemožno tvrdiť, že ich exkancelár už ignoruje a sa im nevenuje.

Preto je pre Nagela jasné, že skutočným dôvodom je niečo iné, ale ten nebol vyslovený, lebo ani ten nemá žiadnu právnu argumentantívnu hodnotu (ide o veľkú blízkosť exkancelára k Vladimírovi Putinovi, a o to, že ruského prezidenta podporuje priamo i nepriamo).