Nemeckí Zelení chcú dať volebné právo aj migrantom a utečencom!

16.10.2022 23:23

Sú tak prvou politickou stranou Nemecka, ktorá prišla na túto ideu. Začiatok tohto projektu už bol urobený na celonemeckom straníckom zjazde Zelených, ktorý sa konal 14. až 16. októbra.

Zelení chcú zákon, ktorý by umožnil voliť všetkým cudzincom, ktorí v Nemecku žijú aspoň päť rokov.

Samozrejme, že to nie je len z veľkej lásky k utečencom a migrantom, ako ju prejavuje  zelená ministerka Annalena Baerbock a ďalší jej stranícki kolegovia. Je v tom predovšetkým aj veľmi zištná politická kalkulácia Zelených.

Strana Zelených a  aj ľavicové strany by pri uzákonení takéhoto volebného práva z toho najviac profitovali. Ďaleko najmenej a v podstate vôbec by neprofitovala z toho AfD.

V Rakúsku to pred troma rokmi názorne verejnosti predviedla organizácia SOS Mitmensch (rakúska Organizácia pre ľudské práva, za ktorou veľmi pravdepodobne stojí aj George Soros), ktorá smela zorganizovať voľby „Pass egal Wahl“.

V septembri 2019 mali v Rakúsku možnosť dať svoj hlas rakúskym stranám aj ľudia, ktorí žili v Rakúsku ako cudzinci bez rakúskeho občianstva.  Ďaleko najviac z ich hlasov dostali rakúski Zelení – až 51,47 percent. Strana SPÖ

získala 27,47 percent – ostatné rakúske strany ostali pod hranicou 10 percent.

V Nemecku by to určite bolo podobne a nemeckí Zelení sú si toho samozrejme veľmi dobre vedomí.