Nemeckí vládni politici a mainstream-žurnalisti diagnostikujú hnutiu PEGIDA chorobu: rasizmus a hlúposť

11.01.2015 22:49

 

Je chorobou podľa nich to, že ľudía v mnohotisícových zástupoch - predovšetkým v Drážďanoch - pokojne prejavujú už niekoľko mesiacov svoje obavy pred postupnou islamizáciou Európy. Varujú ostatných občanov v Nemecku, aby sa nedali nakaziť touto nákazlivou chorobou. 

Diagnostikujú ľuďom PEGIDY nenávisť k cudzincom a netoleranciu voči islamu. Hlavnou iniciátorkou boja proti PEGIDE je kancelárka Merkelová. Nesporné je ale aj to, že nemecká spoločnosť je v tejto záležitosti totálne rozpoltená a aj vo vláde a v politických stranách sú otvorení i skrytí sympatizanti s hnutím PEGIDA.

Najvyššia politická autorita Nemecka, Altbundeskanzler Helmut Schmidt, povedal v roku 2005: "Nemecko musí ďalší príliv emigrantov z cudzích kultúr intenzívne zredukovať......Príliv ľudí z Anatólie, z arabských krajín a z Afriky nerieši problém prestarnutia našej spoločnosti, ale nám len vyrába nový obrovský problém. Za tento problém je zodpovedná politika. Nemecko sa tu precenilo a nedokázalo týchto ľudí skutočne a plnohodnotne integrovať." 

Bol na základe takéhoto vyhlásenia aj Helmut Schmidt rasistom? Angela Merkelová mu to v žiadnom prípade nikdy nevytkla!!! Ale za podobné vyhlásenia atakuje PEGIDU a označuje ju za nákazlivú chorobu.

 Teraz ale početní politici a mainstream-médien označujú jedným hlasom PEGIDU za "bandu" hlupákov a nenávistníkov islamu a azylantov. Zároveň občanov presviedčajú, že utečenci - veľká väčšina z nich sú moslimovia  - ktorí v súčasnosti do Nemecka prúdia v masách, záchránia nemecký systém penzií a obohatia a doplnia nemecký pracovný trh tým, že obohatia populáciu novými početnými prírastkami.

 

Môj komentár:

 

PEGIDA-demonštranti nie sú žiadni hlupáci - rozhodne to platí pre mnohých z nich. A určite nie sú hlúpejší ako nemeckí politici. S mnohými tézami, ktoré zastupuje PEGIDA, súhlasí aj veľká časť nemeckých občanov. Väčšina Nemcov cíti - najmä v každodennom živote - že veľa opatrení, súvisiacich s privandrovalcami a s ich integráciou do spoločnosti, zlyhalo a zlyháva. Prečo to politici nechcú nahliadnuť a prečo tak zaryte odmietajú akceptovať to, čo chce PEGIDA a prečo sa snažia v očiach verejnosti ju difamovať a poprieť za každú cenu akúkoľvek jej oprávnenosť?  

Politikom ide predovšetkým o vlastnú moc a PEGIDA nepodlieha ani ich vplyvu ani ich moci. Nedá sa nimi ani ovládať ani manipulovať. Je to hnutie ulice, hnutie obyčajných ľudí, ktorí sú sklamaní politikmi a ich večnými sľubmi a ich samoľúbosťou. 

PEGIDA vyčíta politike, že nemá žiadny premyslený koncept v politike voči prichádzajúcim utečencom. Keďže politické strany nemajú na PEGIDU nijaký vplyv, tak sa ju snažia rozbiť a znemožniť ju v očiach verejnosti.