Nemecké veľkomestá oznamujú, že prijímú všetkých migrantov z poľsko-bieloruskej hranice

17.11.2021 23:15

Nemecký mainstream hovorí neurčito o niekoľko tisíc migrantoch, neoficiálne zdroje hovoria o minimálne 6 000, maximálne zatiaľ 8 000 migrantoch, ktorí chcú ísť z Bieloruska do Nemecka. To sa dalo očakávať, že Nemecko opäť naplno otvorí svoje hranice pre migrantov.

Nová vládna koalícia to už dávno signalizovala. Zelení už dávno pred voľbami vyhlásili, že Nemecko potrebuje nové ministerstvo – ministerstvo pre migráciu. Viaceré nemecké mestá oznámili, že sú pripravené prijať utečencov, ktorí sú v Bielorusku. Ďalšie mestá budú nasledovať – čo je samozrejme skvelý pozitívny signál pre ďalších migrantov, aby nasledovali tých, ktorí už sú v Bielorusku.

To všetko podporuje nadšene predovšetkým strana Zelených.

Ako prvé nemecké mesto sa ozval Gießen. Jeho hovorkyňa oznámila médiám: „Naše mesto splní úplne samozrejme všetko, čo je potrebné pre podporu a ubytovanie migrantov z Bieloruska. Naše mesto je súčasťou projektu Bezpečný prístav pre utečencov“.

Hneď sa pripojil Göttingen a sekretariát primátora oznámil: „Sme pripravení prijať utečencov z Bieloruska a sme im plne k dispozícii ako Bezpečný prístav pre nich.

Aj miliónové mesto Kolín ohlásilo svoju mnohonásobnú pripravenosť prijať utečencov z Bieloruska, ktorí sa tam nachádzajú  v katastrofálnej situácii a poskytne im všemožnú humanitnú pomoc.

Mníchovska viceprimátorka Verena Dietl: „Pre naše mesto  má záchrana a prijatie migrantov z Bieloruska maximálnu prioritu“.

V tejto súvislosti pripomeniem výrok šéfky Zelených – Annalena Baerbock v lete počas volebného boja viackrát vyhlásila:

„Pre migrantov má Nemecko dosť miesta“.

Z toho vyplýva, že teraz keď Zelení budú vo vládnej koalícii, tak nová vláda bude neobmedzene a trvale prijímať do Nemecka migrantov.