Nemecké médiá zamlčujú: Ďalšie NATO manévre na ruských hraniciach

28.07.2021 23:12

Nemecké mainstream média pravidelne informujú o tom, aké nebezpečne agresívne Rusko je a vymyslia si pritom mnoho neprávd. Pritom to nie je Rusko, ktoré robí viaceré manévre každý mesiac napríklad na hraniciach USA.

Západné médiá vytvorili lživú legendu o údajnej trvalej agresii Ruska a tvrdia, že len preto musí byť NATO pripravené na ruský útok. Je to klamstvo non plus ultra. Tie isté médiá podľa možnosti ale zamlčujú agresívne manévre, ktoré NATO robí takmer neprestajne na ruských hraniciach.

Sotva sa zmienili napr. o manévroch Defender 2021, o najväčších NATO manévroch za posledných 30 rokov. A už vôbec ani slovom neinformovali o 4000 NATO lietadlách, ktoré boli v priebehu roka aktívne v blízkosti ruských hraníc.

Takisto mlčia o aktuálnych manévroch NATO v Gruzínsku, ktorých sa zúčastňuje 12 členských štátov NATO. Viac ako 2500 vojakov z Nemecka, Veľkej Británie, Gruzínska, Španielska, Talianska, Kanady, Poľska, USA a ďalších štátov nezmyselne a bezdôvodne provokuje Rusko v blízkosti jeho hraníc.

Táto agresívna provokácia bude trvať až do 5. augusta.

Gruzínske Ministerstvo obrany lapidárne oznámilo, že manévre sú súčasťou spolupráce Gruzínska s USA a NATO, v rámci ktorej sú gruzínski vojaci „zaúčaní“ a pripravovaní  na účasť v  medzinárodných mierových misiách NATO.