Nemecké médiá: Salvini urazil kapitánku Rackete – dala na neho trestné oznámenie

19.07.2019 23:46

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini sa  počas jedného podujatia  v strede týždňa v Barzagu pri Miláne vyjadril opätovne „opovržlivo“ o nemeckej kapitánke Rackete.

Nazval ju nemeckým kliešťom. Kliešte sú známe tým, že keď sa zahryznú do tela, tak ich takmer nie je možné odstrániť a nasávajú z neho krv.

Pre Salviniho je aj Rackete podobná kliešťovi, ktorý sa zahryzol do „tela“ Talianska a ho vyciciava tým, že mu nanucuje ilegálnych migrantov, napriek tomu, že ich odmieta.

Salvini povedal, že to, že zachraňuje Taliansko pred masami ilegálnych utečencov a najmä to, že sa mu podarilo drasticky obmedziť ich prílev, mu vynieslo toľko trestných oznámení, že ich už ani nepočíta.

Keď pred veľkým davom svojich prívržencov, ktorí ho oslavujú ako nového Garibaldiho Talianska, oznámil, že aj una zecca tedesca – jeden nemecký kliešť, podal na neho trestné oznámenie, tak sa ozval ohlušujúci piskot, ako protest proti tomuto nehanebnému kliešťovi.

Za búrlivého potlesku davu oznámil Salvini, že bude Taliansko aj naďalej ochraňovať, aj keď ho ľavicové sily ohrozujú, neustále jeho prácu torpédujú a posielajú trestné oznámenia.

Na záver povedal, že ak Rackete aj najde sudcu, ktorý ju neodsúdi do väzenia, tak on jej loď zadrží, pokiaľ za ňu nedostane „poriadnu kopu peňazí“ a s tými nebude podporovať ilegálnych mnigrantov, ale dá ich Talianom, ktorí boli postihnutí zemetrasením.

Salvini označil Nemku Rackete za pirátku a kriminálničku, ktorá hrubo porušila talianske zákony.