Nemecké médiá klamú, keď píšu: Moskva sa vyhráža Západu

04.04.2021 23:41

Nemecký mainstream napísal v piatok, že v konflikte na Ukrajine hrozí nová eskalácia. A hrozbou Moskvy má byť to, že ruská vláda dôrazne varovala Západ pred tým, aby vyslal  na Ukrajinu armádu. Putinov hovorca Peskov povedal, že taký krok by prispel k ďalšiemu zvýšeniu napätia na rusko-ukrajinských hraniciach.

To je podľa mainstreamu ale ruské vyhrážanie sa Západu.

Je predsa len samozrejmé a úplne legitimné, že v takom prípade musí Moskva reagovať vojenským posilnením svojich hraníc, aby tak zvýšila bezpečnosť Ruska. Už tak aj urobila.

Washington preto už ostro odsúdil údajné agresívne a provokačné aktivity Ruska pri východnej Ukrajine. Hovorca Amerického zahraničného úradu Ned Price povedal, že USA nedovolí, aby Moskva ohrozovala a sa vyhrážala americkému priateľovi a partnerovi Ukrajine.

Ako oznámil Kyjev, tak minister obrany USA Lloyd Austin uistil telefonicky ukrajinského ministra obrany Andreja Tarana, že v prípade eskalácie ruskej agresie, Spojené Štáty Ukrajine pomôžu.

Ak sa tu v tomto prípade teda niekto niekomu vyhráža a rinčí zbraňami, tak určite to nie je Rusko.

Celé štyri roky počas Trumpovej vlády neprišlo zo strany USA ani jediný raz k tomu, aby Moskva bola obvinená  z vyhrážania sa Západu. Odrazu, keď prišiel k moci Biden, tak sa to zmenilo a preto je jasné, kto má záujem na opätovnom zhoršení vzťahov USA a Ruska.