Nemecká žurnalistka Eva Hermannová sa nebojí povedať pravdu, že nie Rusko je agresorom

06.04.2014 00:08

Bývalá obľúbená moderátorka správ v ARD (1988 - 2006), Nemka Eva Hermannová, je známa tým, že pravidelne povie otvorene svoju mienku ku kritickým situáciám. Vyjadrila sa aj k súčasnej kríze vo vzťahoch Ruska a Ukrajiny. Uviedla, že hoci sú Nemci celé mesiace  vystavení premývaniu mozgov médiami, v ktorých účinkujú mnohí, protirusky vyškolení a skvele platení moderátori, ako napr.  Maybrit Illner, Frank Plasberg, Günther Jauch a Klaus Kleber, neveria ich klamstvám.

Eva Hermannová ďalej: "Keď naši západní politici a naše médiá označujú Vladimíra Putina ako agresora a vojnového podpaľača, tak to nie je nič iné ako obyčajná propaganda. Bol to Západ, ktorý chcel dostať Ukrajinu pod svoju kontrolu a preto pomáhal rozdúchavať nepokoje na kyjevskom Maidane a to určite nie v poverení tamojších občanov. Prezident Putin reaguje na všetky nezmyselné obvinenia ešte stále pomerne trpezlivo, hoci agresia prichádza jednoznačne zo Západu. Preto každý kto číta stereotypné, protirusky zamerané správy a informácie v médiách, nemal by nechať bez povšimnutia reakcie čitateľov, z ktorých je zrejmé, že veľká väčšina z nich dobre vie, že agresor je na Západe."

 

Môj komentár: 

 

Eva Hermanová opäť raz prejavila obdivuhodnú odvahu a prejavila otvorene svoju mienku a odvážne zaútočila na svojich bývalých mediálnych kolegov, ktorí tú odvahu nemajú a v službách korupčných médií, ktoré im poskytujú vysoké zárobky, hovoria len to, čo im prikážu.