Nemecká polícia sa musí obávať vlastných politikov, bojovníkov za „politickú korektnosť“

27.10.2019 22:03

V radoch nemeckej polície je veľa príslušníkov, ktorí sú nespokojní s utečneckou politikou kancelárky, ale aj s tým ako vláda a mainstream médiá stigmatizujú AfD a ako z viacerých jej členov a prívržencov robia pravicových extrémistov. A mnohí policajti to aj priamo alebo nepriamo verejne kritizujú.

To sa ale ukazuje byť nebezpečné pre nich, a to tým viac, čím viac narastajú preferencie AfD.

Nemeckí politici, hlásatelia tzv. politickej korektnosti a im poplatné a devotne médiá, nemajú potom najmenší problém takýchto odvážnych policajtov označiť za pravicových extrémistov alebo za sympatizantov extrémneho pravicového spektra.

Jeden z takýchto prípadov sa odohral 20. októbra na svetoznámom Frankfurtskom knižnom veľtrhu.

Mainstream-periodikum Berlínsky Tagespiegel všetko, čo sa tam odohralo v Halle 4.1 v skutočnosti „pretvoril“ vo svojej reportáži tak, že „dobrým“ bol žurnalista-provokatér Jonas Fedders a „zlými“ boli pravicový vydavateľ Götz Kubitschek, sympatizant AfD a viacerí členovia z Junge AfD.

Tu mainstream celkom otvorene odhalil svoju pravú tvár. Popis situácie v Halle 4.1. je spracovaný demagogicky a populisticky non plus ultra. Hovorí sa v ňom o hrozných scénach, ktoré musia otriasť každým, lebo „chudák“ Fedders bol šikanovaný pravicovými extrémistami, pričom polícia, ktorá tam bola prítomná, sa len pasívne  prizerala.

Napokon zakročila, ale nie preto, aby chránila žurnalistu a umožnila mu tak slobodne vykonávať prácu (moja poznámka: prácu, ktorá spočívala v provokáciách a urážkach vydavateľa a ľudí z AfD). Práve naopak, policajti zakročili tým spôsobom, že mu znemožnili vykonávať jeho žurnalistické povolanie.

Ďalej sa uvádza, že správanie polície bolo mnohonásobne fatálne, čo sa vraj prejavilo predovšetkým v tom, že policajti uverili klamstvám prítomných extrémných pravičiarov a verbálne útočili na žurnalistu Feddersa, že celý deň len postáva pri stánku vydavateľa Kubitscheka a obťažuje ho (moja poznámka: keďže policajti tam boli prítomní dlhú dobu, tak len reagovali na základe toho, čo sami videli a nepotrebovali od nikoho žiadne rady). Článok pokračuje ďalej tým, že sa v ňom nezmyselne a lživo tvrdí, že polícia postupovala ilegálne, lebo obmedzovala práva žurnalistu a vytláčala ho preč od stánku  Kubitscheka.

Vrcholom všetkého zo strany polície bolo – píše Tagesspiegel -  že Policajné prezídium Frankfurt nepriznalo, že jeho policajti v danom prípade konali protizákonne a písomne oznámilo, že policajti v žiadnom prípade neobmedzovali žurnalistickú prácu redaktora Feddersa.

A napokon sa Tagespiegel sťažuje ešte aj  na to, že na ďalšie dotazy k tomuto prípadu už hovorkyňa frankfurtskej polície nereagovala.

Tento obsiahly lživý článok, (z ktorého som tu uviedol len časť), ktorý podľa potreby prekrúca fakty, bol v Tagespiegel uvedený pod:

Rechtsextreme schüchtern Journalisten ein. Polizei schaut bei Eklat auf Frankfurter Buchmesse nur zu.

Pravicoví extrémisti zastrašujú žurnalistov. Polícia sa pri tomto ekláte na Frankfurtskom knižnom veľtrhu len prizerá

Nemecký mainstream tu úplne explicitne ukázal ako pracujú korupčné a kúpené médiá a ako jednoducho ohlupujú ľudí, ktorí im dlhodobo veria.