Nemecká policajná komisárka: Nemecko si samo importovalo gigantickú kriminalitu

14.01.2016 15:48

Tania Kambouri, dieťa gréckych imigrantov je v každom ohľade neobyčajná a odvážna žena. To, čo napísala v oboch svojich knihách, ktoré sa stali v Nemecku bestsellermi a čo porozprávala v nemeckej televízii, je otvorenou obžalobou nemeckej vlády i jej vrchného šéfa, ministra vnútra spolkovej krajiny NRW, Jägera. 

Uvediem aspoň stručne niečo z jej smelých výpovedí a tvrdení, ktorými komisárka Kambouri riskuje, ako Nemci hovoria Kopf und Kragen, to znamená všetko: kariéru a prípadne i vlastný život. Už teraz musí vzdorovať rôznym tlakom a nátlakom.

Komisárka Kambouri, ktorej hlavná téza znie: 

"My sami (tým mieni predovšetkým vládu A. Merkelovej) sme si importovali nezmyselne a ľahkomyselne obrovskú kriminalitu, ktorá nás extrémne ohrozuje a náš život nielen znepríjemňuje. Pozná veľmi dobre všetky štruktúry profesionálneho života policajta.  

Policajnú kariéru začínala ako rádová policajtka, keď s kolegami chodievala na Streife - na policajnú hliadku ulicami veľkomesta Bochumu, kde žije množstvo migrantov a v poslednom čase už aj veľa Rómov. Už vtedy musela každý deň zažívať v Bochume, kde existuje tzv. paralelná spoločnosť islamu, ktorá žije vo svojich vlastných štvrtiach, so svojimi zákonmi, ako ju tam muži, keď vyšetrovala s kolegami trestné činy, absolútne nerešpektovali. A to o to viac, že je mladá a veľmi atraktívna žena. Ale ani jej mužskí kolegovia to nemajú oveľa jednoduchšie. Tvrdí, že jej kolegovia, ktorí sa musia konfrontovať s kriminálnymi živlami pri pracovných nasadeniach v uliciach miest, nemajú fakticky žiadnu podporu od politiky a justície a neraz sa cítia bezmocní a zúfalí. 

Je pre ňu nepochopiteľné, že veľká časť politikov sa zdráha otvorene povedať, že kriminalitu cudzincov z napr. z Orientu a severnej Afriky veľmi ovplyvňuje kultúra, v ktorej vyrastali a islam. 

Tí veľmi rýchlo zistia, že nemecký štát a jeho justícia sú "demokraticky" benevolentní a brutálne to využívajú. Pozná mnohých len osemročných páchateľov, z rodín migrantov, ktorým otcovia vtĺkli do hlavy, že pred políciou a pred Nemcami všeobecne nemajú mať žiadny rešpekt. Počet policajtov sa znižuje a situácia s kriminalitou sa v posledných rokoch extrémne zhoršila a bezpečnosť obyvateľov nie je možné v mnohých prípadoch zaručiť.

Nemecká polícia je diletantsky koordinovaná v mnohých štruktúrach. Napr. policajné hliadky musia najprv dokumentárne spracovávaťť denne x trestných činov, ktoré sa v ich revíre odohrali a až potom majú čas ísťna ďalšie nové vyšetrovanie do terénu. Medzičasom však páchatelia dávno z miesta činu zmizli. A tak rastie neistota a strach občanov. Komisárka pokladá aj to za veľkú hlúposť, že vedenie nemeckej polície je presvedčené, že keď získa čoraz viac nových policajtov, ktorí majú Migrationshintergrund (sú z rodín migrantov), tak že sa bude znižovať explodujúca kriminalita cudzincov (o čom sa pred kolínskym Silvestrom nesmelo hovoriť a policajti mali zakázané oznamovať z akého etnika pochádzajú pachatelia).

Ona sama pochádza z rodiny migrantov a vôbec jej to neosoží. Naopak, policajti ako ona, sú medzi migrantami označovaní a urážaní ako zradcovia, lebo u nich platí devíza: My, migranti, musíme spolu držať proti Nemcom.

Rozhorčene hovorí aj o kriminalite detí cudzincov - mieni tým najmä na rómske deti - ktoré sú k nej od rodičov  k tomu vedené (v Nemecku extrémne narástol počet Rómov, najmä z Balkánu a väčšina z nich totálne zneužína vysoké sociálne zabezpečenie štátu). Lenže policajti o tom nesmú hovoriť. Majú to zakázané. To isté platí špeciálne aj o deťoch z ubytovacích zariadení pre utečencov, z ktorých mnohé kradnú a sa prostituujú. Ani o tom polícia nesmie hovoriť.

Pani  Kambouri hovorí odvážne aj o prikázanom falšovaní kriminálnych štatistík u migrantov. Hovorí sa o tom už dlho, ale sa to oficiálne popiera a vyvracia. Oficiálne sa tvrdí, že kriminalita v Nemecku, ktorej sa dopúšťajú migranti a tí, ktorí pochádzajú z takých rodín, obnáša len asi 25 percent. Mnohí z nich majú už ale nemecké občianstvo a sa potom uvádzajú v štatistike ako Nemci. 

Komisárka prezradila, že minimálne 65 percent kriminality ide na vrub tých, ktorí nepochádzajú z nemeckých rodín. Táto odvážna žena má však obrovskú podporu zo strany obyvateľstva a po vydaní svojej prvej kritickej knihy dostala a dostáva záplavu dopisov od čitateľov, medzi nimi aj od zamestnancov justície, ktorí jej píšu o vlastných negatívnych skúsenostiach s kriminalitov migrantov.

Nemecká vláda má teraz naozaj obrovský problém, lebo niečo veľmi podstatné sa mení v hlavách Nemcov a veľmi k tomu prispela hrdinská žena, statočná policajtka Tania Kambouri

A čo u nás, v SR, napodobní niekto túto hrdinku? Kedy najde niekto z polície odvahu porozprávať a či napísať knihu o podobných javoch - napríklad aj o kriminalite vo vlastných radoch, ale aj u politikov a o tom, čo všetko sa musí zamlčať a "prikrášliť? Ale aj o tom, ako sa vydávajú peniaze na policajné vyšetrovania, ktoré nemajú nijaké opodstatnenie, napr. aj v cudzine.