Nemecká ministerka obrany hrozí Moskve s atómovými zbraňami

25.10.2021 23:23

Ministerka Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) sa vyslovila za možnosť nasadenia atómových zbraní proti Rusku v prípade ďalšej ruskej rozpínavosti.

AKK to vyjadrila v rozhovore pre Deutschlandfunk:

„Musíme Rusku dať jasne a rozhodne najavo, že sme pripravení použiť voči nemu v prípade nevyhnutnosti aj atómové zbrane. Ide tu o doktrínu odstrašenia. Potom takýto akt bude pôsobiť odstrašujúco už teraz a nikto v Moskve nepríde na ideu napadnúť vzdušný priestor nad Baltikom alebo zaútočiť v Čiernom mori na partnerov NATO.“

V tejto súvislosti AKK povedala – a tým poukázala na oprávnenosť svojej vyhrážky voči Moskve – že to je predsa centrálna idea NATO ochraňovať svojich spojencov a partnerov.

Je nepochopiteľné z akého dôvodu táto bezvýznamná a absolútne neschopná osoba vo funkcii ministerky obrany, kam ju dotlačila kancelárka, urobila túto absurdnú výpoveď.

De facto je už len formálne vo svojom úrade, lebo zakrátko bude mať Nemecko novú vládnu koalíciu – SPD, FDP, Zelení – a AKK zmizne z politickej scény a rýchlo bude zabudnutá. Nepreslávila sa ničím politicky významným.

Sú teda len dve možnosti, prečo sa Moskve takto vyhrážala.

Buď to bola len jej obrovská a nepremyslená hlúposť a chcela takto aspoň na koniec svojej neslávnej kariéry povedať niečo „dôležité“, alebo ju niekto donútil, aby to povedala, lebo mal niečo v rukách, čím ju mohol vydierať.

Iná možnosť vysvetlenia dôvodu jej úplne nezmyselne, naivne a hlúpo pôsobiacej výpovede je sotva možná.