Nemecká cirkev nadšene chváli migrantov a pritom prekrúca fakty

26.07.2020 23:27

Katolícka a evanjelická cirkev v Nemecku urobili v stredu svoje spoločné bilancovanie týkajúce sa utečeneckej vlny, ktorá sa začala v roku 2015.

K tejto bilancii sa v mene oboch nemeckých cirkví vyjadril predseda Rady nemeckej evanjelickej cirkvi Heinrich Bedford-Strohm.

Jeho správu priniesla Katolícka spravodajská agentúra (KNA) v Mníchove. V tejto správe je takmer všetko prikrášlené a pretočené a ďaleko vzdialené od skutočnej reality. Bilancia vyznieva len pozitívne v prospech migrantov.

O. i. sa v nej hovorí, že asi polovica z tých migrantov, ktorí prišli do Nemecka v roku 2015 už má prácu alebo sa vzdeláva a že o niečom takom sme pred piatimi rokmi ani len nesnívali, lebo im chýbala kvalifikácia a rečové znalosti.

Už len táto veta je extrémne rozporuplná – lebo veď ak sa o tom nedalo ani len snívať, a sa to napriek tomu stalo, tak čosi také mohli dokázať len sami géniovia. A géniovia sú veľmi zriedkavým fenoménom

Ale táto výpoveď je ďaleko od skutočnej reality, lebo len malé percento z migrantov z roku 2015 má trvalé zamestnanie, v  ktorom pracuje každý deň osem hodín. Veľká väčšina z nich žije zo sociálnych dávok.

Ak nechceme hovoriť o úmyselnom klamstve, tak povedzme, že dotyčný sa veľmi mýli.

Oveľa horšie však vyznieva to, čo k tejto bilancii uviedol mníchovský kardinál Reinhard Marx:

„Vôbec sa neukázalo byť pravdou, to čo mnohí tvrdili a tvrdia, že utečenci spôsobia nadmernú kriminalitu. To nie pravda, lebo nie sú kriminálnejší ako Nemci. Našu spoločnosť neohrozujú migranti, ale pravicoví konzervatívci.“

Kardinál Marx i predseda Rady nemeckej evanjelickej cirkvi Heinrich Bedford-Strohm veľmi chválili kancelárku Merkel a povedali, že jej výzva „Wir schaffen das“, bola absolútne správna.

Bilancia hlavných dvoch  nemeckých cirkví neobsahovala ani jediné slovo kritiky na utečencov-moslimov, ktorí pľujú na kríže, podpaľujú a znesväcujú kostoly, ohrozujú a znásilňujú kresťanské ženy a ktorí neuznávajú kresťanskú kultúru.