Nemci už veria viac politikom Kataru ako Habeckovi, Scholzovi, Faeser, Baerbock a spolok – a hanbia sa za nich!

01.12.2022 23:42

A USA opäť raz zarobili skvele na nemeckej naivite a či hlúposti, alebo dokonca zbabelosti a devótnosti! Ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta v Katare bol nemecký minister Robert Habeck doslova prosíkať o dodávku energií.

Po návrate domov sa pochválil tým, že dosiahol všetko čo chcel a že samozrejme hovoril s katarským ministrom pre energie Al-Kaabim aj na tému ľudských práv, ktoré sú v Katare podľa Západu nedodržiavané.

Ako oznámili nemecké médiá, tak v Katare počas majstovstiev sveta urobili interview s ministrom Al-Kaabim. A ten vzniesol veľké výčitky voči Habeckovi a obvinil ho de facto z klamania, keď povedal, že nemecký minister vo veci ľudských práv nepovedal ani jediné slovo a že jediné o čo mu naliehavo išlo bol len zemný plyn.

Okrem toho katarský minister v rozhovore pre nemecké médiá ostro atakoval Nemecko i celý Západ a dodal aj to,  že jeho krajina nebude nikdy akceptovať homosexuálnych ľudí.

V tej súvislosti kritizoval aj nemeckú ministerku  vnútra  Nancy Faesers, ktorá prišla na štadion v Katare, keď hralo Nemecko, provokačne s dúhovou stužkou na ramene. Minister Al-Kaabi to označil za akt, ktorý ukázal, že nemá nijaký rešpekt voči Kataru.

Tiež povedal:

„Západ hovorí, že my občania Kataru sa musíme zmeniť. Žiada, aby sme zmenili naše náboženstvo a našu vieru a robili to, čo Západ pokladá za správne – to znamená akceptovať plne aj LGBTQ.

Kde sú ale potom moje ľudské práva (ktoré Západ všade presadzuje a sa za ne zasadzuje), ak by som nemohol si slobodne zvoliť, čo je moja relígia a to, čo chcem pre moju krajinu a moju rodinu? Západ ale chce Kataru diktovať, čo má chcieť a čo smie chcieť!“

USA zarobia ešte aj v tomto prípade milióny – vojna na Ukrajine je pre ne obrovská zlatá baňa. Ako oznámil Al-Kaabi po podpísaní dohody o dodávkach Nemecku, ktoré sa ale začnú až 2026, tak koncern Qatar Energy predá plyn pre Nemecko americkej firme Conoco Philips a až tá ho bude transportovať (predávať) do Nemecka.

Na záver ešte dodám, že Nemecko (takmer celé) sa hanbí za snímku z Habeckovej návštevy u ministra Al-Kaabiho, ktorú uverejnili viaceré nemecké médiá. Je na nej Habeck, ktorý vkročil do kancelárie katarského ministra a pri podávaní si rúk sa pred ním ponížene hlboko poklonil spôsobom ako sa klania sluha pred pánom. Pritom v pozadí za Al-Kaabim stojí jeho spolupracovník a na jeho tvári možno vidieť posmešný úškrn vyvolaný Habeckovým devótnym gestom.

To vyvolalo doslova záplavu zdesených i posmešných reakcií nemeckých občanov. 

Aspoň niekoľko z nich:

T. A. Voigt

..rechts neben dem Minister Al-Kaabi lacht einer genüßlich über die Szene, symbolträchtig für den Ansehensverlust von Deutschland, vertreten durch unfähigste "Spitzenpolitiker"

 

..vpravo vedľa ministra Al-Kaabiho sa niekto s pôžitkom smeje nad scénou (mienená je ponižujúco hlboká poklona Habecka), ktorá symbolizuje stratu rešpektu pred Nemeckom, ktoré reprezentujú najneschopnejší „špičkoví politici“

 

Sonnen Strahl

Der Habeck Bückling hätte noch etwas tiefer ausfallen müssen. Der Energieminister wird schon in allem .Recht haben. Lächerlich und peinlich der Auftritt von diesen beiden war er allerdings  

 

Habeckove poklonky mali byť ešte hlbšie. Minister pre energie má vo všetkom pravdu.  Smiešne a trápne bolo vystúpenie tých dvoch (Habecka a Faeser) v každom prípade

 

Hans-Jörg Eckstein

Man schaue nur mal, was dieser Trottel für einen Bückling macht.
Und ich bin sicher, dass Katars Energieminister die Wahrheit sagt. Warum sollte er lügen?

 

Ale pozrime sa len, akú to poklonu tento hlupák robí.

A som si istý, že katarský minister pre energie hovorí pravdu. Prečo by mal luhať?

 

Rigo Kleinhempel

Interessant, was der Minister über die Katari, das Land und die Religion sagt. Ob wir auch mal Politiker mit derartigem Rückgrat bekommen? Oder bleibt es für D bei wirbellosen Clowns im Bundestag? Ich habe da eine Befürchtung...

 

Zaujímavé, čo minister hovorí o Katárčanoch, krajine a relígii. Či aj my niekdy budeme mať politikov s takou chrbtovou kosťou? Alebo bude mať Nemecko už len klaunov bez chrbtovej kosti v Bundestagu?