Nemci sú najšťastnejší ľudia na svete. Tak nehorázne ich klamú ich médiá!

25.08.2019 22:17

Blíži sa čas troch dôležitých volieb vo východnom Nemecku. V troch východných spolkových krajinách, kde sa volí, hrozí veľký debakel pre CDU a SPD a víťazstvo AfD.

Preto sa podniká všetko možné a nemožné, ako to prekaziť. Obrovské klamstvá, veľkohubé sľuby, špinavé ohováranie protivníka........

K tomu teraz veľkou a úplne absurdnou lžou prispelo i známe provládne periodikum Die Zeit.

Včera publikoval Die Zeit rozsiahly článok o najšťastnejšej krajine na svete, o Nemecku. Všetko to je samozrejme len propaganda pre hlupákov, aby uverili, že v Nemecku kvitne len šťastie, a že to im zaručuje len Merkel a jej vláda.

Tu je len začiatok článku:

Immer mehr Deutsche sind glücklich   Čoraz viac Nemcov je šťastných

In keinem anderen Land ist das Glücksempfinden so gestiegen wie in Deutschland. Laut einer Umfrage bezeichneten sich 78 Prozent der Menschen hierzulande als glücklich……

 

V žiadnej inej krajine nestúpol pocit šťastia ľudí, tak ako v Nemecku. Podľa jedneho prieskumu tvrdí až 78 percent ľudí v Nemecku, že sú šťastní………..

 

Väčšia lož je sotva možná. Hneď prvý riadok znie podozrivo, lebo vôbec nie je uvedené, kto, resp. aký Inštitút robil prieskum. Preto predpokladám, že to celé je len vymyslenou rozprávkou a nie je za tým žiadny seriózny inštitút. Okrem toho je o Nemcoch už dávno dobre známe, že všeobecne inklinujú k tomu, že veci vidia až príliš čierno - aj sami to o sebe tvrdia. Niečo také nie je znakom šťastného národa.

Poznám Nemecko veľmi dlho a ako žurnalista dlhodobo sledujem dianie v spoločnosti a i nálady a pocity ľudí. A môžem len zodpovedne potvrdiť, že v krajine je čoraz menej šťastných ľudí a čoraz viac strachu a neistôt.

Dnes som si vyšiel spolu s mojím spolupracovníkom do ulíc Frankfurtu a oslovovali sme okoloidúcich, ktorým som sa preukázal žurnalistickým preukazom a chceli sme odpoveď na otázku, či sú šťastní alebo nie. Zdôvodnil som naše otázky tým, že robím o článok o šťastí.

Z päťdesiatich, ktorých sme sa opýtali, či sú šťastní, to potvrdili len ôsmi. To je len 16 percent.  

To jednoznačne svedčí o tom, že v Nemecku je veľmi málo ľudí, ktorí sa cítia šťastnými.