Nečakané prekvapenie: Oppermann SPD žiada svoju stranu o zmenu migračnej politiky

10.06.2019 23:14

SPD „tečie do topánok“ tak veľmi, ako nikdy dosiaľ. Renomovaný SPD politik, ktorý je  viceprezidentom Bundestagu, Thomas Oppermann, v čase keď sa jeho SPD prepadá a sa prepadla tak hlboko ako nikdy vo svojej doterajšej histórii, teraz vyslovil niečo, čo ho posúva do blízkosti AfD.

Chce novú migračnú politiku s extrémne tvrdými pravidlami, ktoré treba bezpodmienečne aj presadzovať.

Tým ale len potvrdil, že migračná politika kancelárky, ktorú podporovalo aj SPD, aj spolu s ním, bola katastrofou pre Nemecko a EÚ.

Odrazu, keď hrozí, že SPD sa stane bezvýznamnou stranou, hlása to, čo len donedávna on sám i celá vláda označovali za rasizmus a za blízkosť k neonacistom.

Hanba takýmto politikom, ktorí najprv zradili vlastné zákony a otvorili hranice pre kohokoľvek, kto tvrdil, že je politický utečenec a teraz hovoria v podstate to isté, za čo bojuje od začiatku Gauland i ďalší politici z AfD.

Oppermann povedal:

„Žiadam SPD, aby sa postavila za migračnú politiku, založenú na mimoriadne tvrdých  princípoch, ktoré budú nekompromisne  dodržiavané, a to tak, aby to ľudia aj vnímali, inakšie, nás AfD i Zelení úplne zničia.“

Keď podobným spôsobom kritizoval politiku Merkel i SPD už v roku 2015, krátko po otvorení hraníc, Thilo Sarrazin SPD a priam vizionársky predpovedal, čo sa stane s jeho stranou, ak nezmení politiku, tak bol prenasledovaný, ponižovaný a šikanovaný nielen svojimi straníckymi kolegami, ale takmer všetkými politikmi okrem AfD a doslova ničený médiami ako rasista a nepriateľ utečencov a viackrát mu hrozilo preto vylúčenie z SPD.