Nebezpečné podozrenie: Zarobila rodina Markusa Södera, CSU, vďaka utečeneckej politike Merkel milióny?

14.10.2018 22:50

Okolo osoby premiéra bavorskej vlády Markusa Södera sa rozpútal veľký škandál. Podľa dôverných informácií, z ktorých už bola časť publikovaná aj v médiách, zarobila firma Baumüller veľké finančné obnosy na utečeneckej kríze.

Na firme má podstatný podiel manželka Markusa Södera, rodená Baumüller (pravdepodobne jej patrí celá firma a ostatní, ktorí na nej majú podiel, sa podieľajú len formálne na nej).

Jej firma mala získať milióny z peňazí daňových poplatníkov, ktoré jej boli poukázané za umožnenie ubytovania pre niekoľko sto azylantov.

Norimberský podnikateľ Günter Baumüller, otec Karin Baumüller-Süder, manželky Markusa Södera, ktorý pred rokom zomrel, chcel predať svoju starú veľkú produkčnú halu, ktorá bola už dávnejšie vyprázdnena. 

Nachádza sa v mestečku Rossau, neďaleko Drážďan a G. Baumüller ju zamýšľal predať miestnym úradom, aby tam mohli ubytovať utečencov, a to napriek protestom tamojších obyvateľov, ktorí si ich vo svojom meste neželali.

Podľa rešeršovania žurnalistov sa predaj uskutočnil až po jeho smrti a zrealizovať ho mala Karin Söder.

Noviny Deutschland Kurier požiadali písomne o vysvetlenie celého prípadu mníchovskú Staatskanzlei, kde úraduje bavorský premiér Söder.

Až dosiaľ neprišla žiadna odpoveď, čo nepriamo svedčí o tom, že táto pikantná záležitosť je pre Markusa  Södera extrémne nepríjemná a trápna. Söder predsa patrí už dlhodobejšie k veľkým kritikom utečeneckej politiky kancelárky – a teraz by na nej mala koristnícky zarábať jeho najbližšia rodina?

Nebol by ale prvým nemeckým politikom, ktorý má dve tváre. Spomeniem tu len prípad kolínskej CDU političky, ktorá prenajímaním svojich ubykácií azylantom, tiež vytiahla nekresťanské sumy od mesta Kolín. A mesto „spolupracovalo“ – nič proti tomu nenamietalo. Prečo asi? 

A čo ak si tajne takto zarába aj sama kancelárka, samozrejme prostredníctvom niekoho.....?

Celý tento kolínsky škandál vyšiel najavo len vďaka niekoľkým odvážnym žurnalistom. Takže aj viacerí politici v Nemecku sú súčasťou azylantskej „industrie“.