Nebezpečie: 5G zodpovedné za koronu, rakovinu,...? Demonštranti už ničia 5G techniku!

19.04.2020 23:40

Je nová technológia 5G sietí, ktorá sa veľmi „dynamicky“ už zavádza v Británii, Nemecku a inde, škodlivá zdraviu? Mnohí experti sú o tom presvedčení. A tí, ktorí sú na strane jej producentov a prevádzkovateľov to dosiaľ nijako nedokázali vyvrátiť. Neraz však možno skutočnú pravdu v rôznych háklivých prípadoch nájsť aj na sociálnych sieťach. Píše sa tam o.i, že silné žiarenie 5G techniky má negatívny vplyv na biochémiu človeka a že to spôsobuje slabšiu odolnosť voči vírom.

V našej dobe ovláda elektrotechnka prakticky všetko okolo nás a všadeprítomnému elektromagentickému žiareniu (ďalej len emž) sme všetci viac alebo menej vystavení.

Teraz v  súvislosti s novou 5G sieťou nasledovné fakty:

To, že emž má vlyp na organizmus je už dávno známe a vedecky podložené. Ide však o to, aká jeho miera a či intenzita je tou hranicou, ktorá ak sa prekročí, tak škodí zdraviu veľmi.

Je nesporným faktom, že žijeme v čoraz hustejšej „hmle“ rôznych emž. A je žiaľ realitou, že emž je v súčasnosti vo vyspelých krajinách 100 až 200 miliónnásobne intenzívnejšie ako pred sto rokmi. V tomto prípade je už zmienená hranica dávno prekročená a kto žije v týchto krajinách, ten nemôže emž nikde uniknúť.

Je však rozdiel, ak napr. niekto vôbec nemá mobil a iný ho má neustále v aktívnom móduse pri sebe.

Všetky elektrické vodiče, káble, vysielacie stožiare a všetky elektrické prístroje produkujú emž, ktoré je vo väčšine prípadov vysokofrekvenčné, a to je zas v nejednom prípade škodlivé pre organizmus.

V prípade používania mobilov (ja ho zásadne nepoužívam), platí podľa expertov (nie všetkých), že ich energia je slabá na to, aby poškodila genotyp, pripúšťajú ale všetci,  že môže rušiť dôležité „reparatúrne procesy“ v DNK.

Je preukázanym faktom, že mikrovlnné žiarenia – také je aj  v mobiloch – spôsobuje rozkmitanie molekúl vody (naše telo pozostáva zo 65 až 70 percent tekutín). To má za následok vznik tepla a preto teplota v bunkách a tkanive stúpa, čo zvyšuje ich opotrebenie. Keď mobil vysiela a prijíma, tak emž preniká do tela. Hodnota frekvencie jeho vĺn určuje ako hlboko sa dostane a aj to, ktoré bunky a ktoré tkanivo zasiahne a ako intenzívne tam škodí.

Čím je vyššia frekvencia, tým viac energie je v emž a tým viac to škodí organizmu.

Problém s 5G sieťou je v nasledovnom:

Dosiaľ boli frekvencie v mobilných sieťach pod 2,6 GHz. 5G sieť bude pracovať s frekvenciami do 3,7 GHz – v budúcnosti až do 60 GHZ. Platí, čím vyššia frekvencia, tým menší dosah. To pre 5G znamená oveľa viac vysielacích stožiarov, aby sa pokryla rovnaká plocha dosahu signálu ako predtým. To spôsobí ale oveľa intenzívnejšie emž.

Okrem toho nové 5G vysielacie stanice sú malé a dajú sa umiestniť do malých skriniek, ktoré možno všade montovať – na pouličných osvetleniach, hocikde na stenách, na zastávkach dopravných prostriedkov a pod., a tak všetci budeme k nim celkom blízko, a tým blízko aj nebezpečnému emž. Najviac z neho ale dostanú aktívni užívatelia.

Existujú expertízy, že emž používané v 5G zvyšuje náchylnosť na virologické ochorenia, na rakovinu a môže spôsobiť aj silné hormonálne poruchy.

Prevádzkovatelia 5G sietí v Nemecku tvrdia, že nové siete vraj nepredstavujú pre ľudí žiadne nebezpečie. Bez dlhodobých štúdií, ktoré neexistujú, sú to však len ničím nepotvrdené vyjadrenia. Objektívni nezávislí experti jasne povedali, že staré štúdia, ktoré sa vzťahovali na doterajšie siete nemožno v žiadnom prípade preniesť na nové 5G siete.

Tu som samozrejme len veľmi stručne hodnotil 5G a problematiku s tým spojenú.

Už len dodám:

Vo Veľkej Británii podpálili a zničili odporcovia 5G len cez veľkonočný víkend okolo 20 vysielacích stožiarov a celkove už viac ako sto. Aj v iných západoeurópskych krajinách ako v Írsku, Holandsku a inde sa konali podobné akcie.