Návrat z "exilu": Donald Trump je zase tu a ostane nám aj trvale zachovaný!

01.03.2021 23:33

Niekoľko týždňov nebolo o exprezidentovi Trumpovi počuť takmer nič. Po viac ako piatich rokoch, keď dominoval v médiách USA každý deň, to bolo po prvý raz, keď  sa z nich vytratil.

V nedeľu sa to však skončilo  a Trump sa politicky prihlásil naspäť so svojou poldruha hodinovou rečou, ktorú predniesol v Orlande na veľkom stretnutí konzervatívnych aktivistov, jeho verných prívržencov. Vo svojej útočnej reči niekoľkokrát naznačil, že s ním treba aj v budúcnosti počítať.

Povedal: „Dvakrát som porazil Demokratov, ktovie – možno ich porazím aj treti krát.“

K tomu dodal: „Naša neuveriteľná cesta ešte neskončila.“

Z jeho reči jasne vyplynulo, že osud Republikánov je nerozlučiteľne spojený s Donaldom Trumpom.

Trump: „Všetci sme vedeli, že Bidenova administrácia bude zlá, ale že bude v prvom mesiaci najkatastrofálnejšou, akú kedy mal prezident USA v moderných dejinách, to je veľmi zlé pre našu krajinu.

Strana Republikánov je zjednotná. Jediná deliaca čiara je medzi hŕstkou ľudí z našich radov, ktorí sú politickými prisluhovačmi washingtonského establišmentu a všetkými ostatnými Republikánmi v celej našej krajine.“

Na záver svojej reči predniesl Trump svoju víziu o tom, čo musia Republikáni urobiť, aby vyhrali budúce prezidentské voľby.