Naučte sa žiť tak, aby ste nikdy neboli chorí – budete mať oveľa viac zo života, a aj si ho predĺžite!

06.03.2023 22:40

Ja osobne dlhodobo dodržiavam vlastnú filozofiu života a udržiavania zdravia a vysokej výkonnosti intelektu a tela a dosiaľ som ešte nikdy nebol chorý. K lekárom nechodievam a nikdy som nebral ani žiadne lieky. A samozrejme, že som sa ani nedal očkovať proti korone.

Som sám pre seba vlastným lekárom, a to v zmysle starej čínskej medicíny, kde platil za dobrého lekára ten, ktorého pacienti nikdy neboli chorí. Aj ja som vyznávačom preventívneho lekárstva a celý život sa snažím preventívnymi metódami predchádzať prípadným chorobám.

Každá choroba je totiž strateným časom z kvalitného a aktívneho života a ja nadovšetko milujem kvalitný, extrémne aktívny a plnohodnotný život.

O mojej filozofii života mi na Západe pred niekoľkými rokmi vyšla aj kniha. Ak by som ju vydal v SR, mala by titul  FILOZOFIA POZITÍVNEHO ŠŤASTNÉHO ŽIVOTA. 

V mojom dlhom živote som navštívil takmer stovku krajín a spoznal som obrovské množstvo ľudí. 

Nikde som však nezažil tak etrémne málo spokojných a šťastných ľudi, ako na Slovensku. A spoznal som ich aj tam veľmi veľa, a to po celom Slovensku a cez všetky vrstvy obyvateľstva od najjednoduchších ľudí až po najvyššich politikov, včítane prezidentov, ministrov, generálnych riaditeľov, profesorov, spisovateľov, hercov, novinárov, moderátorov, primátorov, atď. A na spočítanie tých, ktorých som z tých všetkých Slovákov spoznal ako naozaj  šťastných, nepotrebujem ani všetky prsty jednej ruky.

Slováci vo všeobecnosti nevedia a nedokážu byť skutočne šťastnými ľuďmi. Vždy im niečo chýba, vždy sa nad niečím žalujú, vždy si myslia, že práve oni si zaslúžia mať sa ešte lepšie a takmer vždy niekomu niečo závidia, a to celkom bežne dokonca ešte aj vo vlastnej rodine.

Nuž za takých okolností je šťastie nesmierne vzdialené a choroba, hoci aj rakovina, veľmi blízko. Pritom šťastných ľudí ale možno nájsť aj v biednych chatrčiach v  Peru, Argentíne či Bolívii, ale aj vysoko v Andách, v prechudobných pueblách Indiánov a ich šťastie je priam hmatateľné a všadeprítomné, a to tak silno  že ho možno cítiť, keď niekto  tam s nimi prežije niekoľko dní a vie precítiť a zvnútorniť ich spôsob života. A predovšetkým ich hlbokú lásku k prírode.

Byť šťastným je v podstate veľmi jednoduché, ale na žiaľ pre mnohých – šťastie sa nedá nijako a ničím kúpiť a nemožno ho ani nikomu darovať !!!!!! 

 

Na záver dodám, že podrobne som písal o tom, ako možno mať dlhý a zdravý život v mojej knihe, ktorú som vydal pred mnohými rokmi v   Bratislave, keď som ešte žil na Slovensku: 

Tajomstvo dlhého života