NATO maj sa na pozore! Stojíme za Ruskom. Signalizuje Peking Západu

26.07.2017 23:21

Čína demonštruje NATO svoju vojenskú i politickú spojitosť s Ruskom. Prvé veľké spoločné manévre ruského a čínskeho vojenského námorníctva v Baltickom mori sa začali 24. júna. 

Odkedy sa NATO expanzívne a vôbec nerešpektujúc sľuby Helmuta Kohla, ktorý Michaila Gorbačova viackrát uistil, že NATO nikdy nepôjde až na východ Európy, roztiahlo až po ruské hranice, tak sa oblasť Baltika stala veľmi nebezpečným miestom, kde manifestujú svoju údernú silu lietadlá a lode oboch strán, NATO i Ruska. 

Pritom agresorom je tam jednoznačne NATO, ktoré tam nemá čo hľadať a úmyseľne vyvoláva napätia. 

Podobne ako USA v Juhočínskom mori.

Obe strany si vzájomne vyčítajú nedodržiavanie bezpečnostných pravidiel, čo napokon môže viesť k vojenskej zrážke. 

Naposledy tam nastala extrémne nebezpečná situácia pred niekoľkými týždňami, 21. júna, keď poľské vojenské lietadlo F-16 bolo z príkazu NATO na tzv. Mission Air Policy-lete a ohrozujúco sa priblížilo v neutrálnom vzdušnom priestore k lietadlu ruského ministra obrany Sergeja Šojgu. 

Podľa vyhlásenia tlačového oddelenia NATO ho vraj chcelo len identifikovať. Bolo to ale v každom prípade hrubé porušenie (provokácia?) bezpečnostných pravidiel. Možno si len predstaviť reakciu Ruska, ak by ministra bolo poľské lietadlo priamo ohrozilo.

NATO pozoruje manévre v Baltiku veľmi nervózne a nedôverčivo, a to o to viac, že tam odrazu má aj Čínu.

Treba uviesť fakt, že iniciatíva k týmto manévrom vyšla z čínskej strany.

Počas aktívnej fázy manévrov na mori realizovali obe vojnové floty okrem iných aktivít aj spoločné koordinovanie obrany proti útoku nepriateľských ponoriek (bezpochyby NATO). 

Následne sa čínske lode zúčastnia v Petrohrade veľkých tradičných osláv ruského vojnového námorníctva. To je ďalšia demonštrácia úzkeho spojenia ruských a čínskych ozbrojených síl.

NATO je znepokojené aj podpísaním rusko-čínskej dohody o spoločnej stavbe nového strategického bojového lietadla v rámci PAKDA-programu, ktorého schopnosti majú predstihnúť všetko čo doteraz v tejto kategórii na svete existuje.

Nedôverčivo sa NATO pozerá aj na pripravované veľké vojenské manévre Ruska a Bieloruska, ktoré sa budú konať túto jeseň.

Atómové ohrozenie sveta ale nevychádza nikdy z Ruska a ani z Číny. Na to sú úplne iní „Majstri“.