NATO experti: Pravdepodobne takto bude prebiehať ruský atómový útok

27.09.2022 23:03

Zároveň s vyhlásením čiastočnej mobilizácie pohrozil Vladimír Putin aj s použitím atómových zbraní. Je takmer isté, že ak v Moskve padne také rozhodnutie, tak potom Rusko začne útok nasadením jednej, prípadne viacerých taktických atómových zbraní na Ukrajine.

Po posledných neúspechoch ruskej armády na Ukrajine sa Putin vyhrážal, že v prípade potreby Rusko použije všetky prostriedky, ktoré má k dispozícii. A Rusko ich má veľmi mnoho – je najväčšou atómovou mocnosťou na svete.

Taktické atómové bomby majú výbušnú silu od 0,3 do 100 kiloton TNT.

Najväčšia strategická atómová bomba USA má výbušnú silu 1,2 megaton TNT. Rusko už v roku 1961 testovalo bombu 58 megaton TNT. Taktické bomby majú len ohraničené územné pôsobenie, naproti tomu strategické atómové bomby sú schopné zničiť celé rozsiahle oblasti. Atómová bomba, ktorú Američania hodili na Hirošimu mala 15 kiloton TNT.

Rusko by mohlo jednu taktickú atómovú bombu nechať explodovať v atmosfére vysoko nad Ukrajinou alebo nad Čiernym morom.

Ale možné je aj to, že bude spustená na niektorý riedko obývaný ukrajinský región, prípadne na nejakú vojenskú základňu Ukrajiny. Moskva vychádza z toho, že potom bude Kyjev kapitulovať a Západ stratí jednotnú  protiruskú líniu.

Je naozaj neuveriteľné, čo všetko vedia o Rusoch prepovedať , prípadne s istotou tvrdiť západní vojenskí experti. Predpovedajú dokonca aj to, že ak Putin vydá rozkaz k zaútočeniu atómovými zbraňami, tak potom ho zabijú jeho vlastní generáli.