Náhoda alebo ďalšia provokácia Ruska? Námorné manévre USA v Čiernom mori

10.03.2014 21:03

11. marca sa začínajú spoločné manévre vojnových lodí USA, Bulharska a Rumunska v Čiernom mori. Oznámilo to bulharské ministerstvo zahraničných vecí. Údajne boli plánované už v lete roku 2013 a podľa tlačového oddelenia bulharského ministerstva vôbec nesúvisia s udalosťami na Ukrajine.

V tejto súvislosti však treba pripomenúť aj to, že už začiatkom februára vplávala cez Bospor s dovolením tureckej vlády do Čierneho mora veľká americka protiraketová loď Ramage, so 600-člennou posádkou. Spoločne s ňou aj veliteľská loď Mount Witney zo šiestej americkej námornej flotily. Obe lode križovali osem dní po mori. Západné média sa o tom nezmienili ani slovom a samozrejme ani slovenské nie.

 

Môj komentár:

  

Počínanie USA je nehorázna bezočivosť a nebezpečná provokácia Rusov non plus ultra. Čo majú hľadať americké vojnové lode v blízkosti Ruska???  Predstavme si tú situáciu, že by ruské vojnové lode, spoločne napríklad s venezuelskými (Venezuelu pokladajú Američania za svojho úhlavného nepriateľa - hoci na to nemajú najmenši dôvod, okrem toho , že im prezident Hugo Chavez nedovolil, aby ovládali jeho krajinu tak, ako to bolo pred jeho érou) začali námorné manévre v blízkosti brehov USA. Američania a EÚ by okamžite začali odvetné aktivity a Rusov by označili za vojnových podpaľačov, ktorí chcú vyvolať tretiu svetovú vojnu.