Nadnárodné koncerny a oligarchovia musia byť pandémii nesmierne vďační

06.01.2021 23:31

Strach, panika z korony a Lockdowns vládnu takmer všade vo svete, a to je skvelá voda na mlyn pre medzinárodné veľkokoncerny a oligarchov, ktorým patria.

O čom vlády EÚ radšej mlčia a ľudí len ďalej strašia, znepokojujú a ich zatvárajú do „korona-väzení“, tak to je smutná a dramatická realita, že čoraz viac malých a stredných firiem doslova krachuje. A to takpovediac potichúčky, zatiaľ verejnosťou sotva pozorovane – lebo mainstream mlčí – už prebieha v Európe rastúca vlna insolvencií.

Európe hrozí veľký výpredaj a či rozpredaj. A samozrejme veľmi sa z toho teší aj Čína, ktorá bude z toho veľmi profitovať.

V Číne to medzičasom vyzerá tak, ako by tam korona nikdy nebola. V tamojších veľkomestách sa už napríklad v preplnených baroch, kaviarňach a zábavných kluboch stretávajú ľudia bez rúšok a nedodržiava sa nijaký vzájomný odstup.

Už čoskoro sa Čína vydá na „nákupnú“ cestu do EÚ a bude veľmi výhodne skupovať a pravdepodobne aj tak výhodne ako v Afrike. Čína sa opäť dostala na vzostupnú krivku ekonomickej prosperity, a to takou mierou, ako žiadna iná krajina, ktorú postihla korona.

Zo záplavy insolvencií v európskej ekonomike majú veľkú radosť nielen čínski konkurenti, ale takisto aj všetky koncerny a fondy, ktoré sú vlastníkmi obrovských množstiev finančných prostriedkov, a to napriek kríze a či vďaka kríze.

V dôsledku nespočetných európskych a mimoeurópskych Lockdowns utrpela európska ekonomika za prvých 9 mesiacov 2020 veľkú recesiu oproti roku 2019.

Vyjadrené v percentách je to 7,5 a tendencia je naďalej stúpajúca.

Malé a stredné firmy sú pre Nemecko životne dôležité. Vytvárajú až 71 percent všetkých pracovných miest v krajine. Ešte v októbri prognostikovala expertka pre ekonomiku Fritzi Koehler-Geib, teda pred začiatkom druhého Lockdownu v Nemecku, že v malých a stredných firmách bude do konca roku zničených okolo 1, 1 milión pracovných miest. Situácia sa dramatizuje ďalej a všetko poukazuje na to, že koniec Lockdownu sa posúva ďalej a ďalej a že momentálne je v nedohľadne, čo je katastrofický scenár pre Európu a mimoriadne priaznivý pre Čínu.

Už teraz sa čoraz viac Nemcov učí po čínsky a čínske koncerny majú veľký záujem o nemeckých odborníkov. V súčasnosti pracuje a trvale žije v Číne okolo 30 000 Nemcov.